לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

אני אוהבת את הפריכות של הברוקולי, אני אוהבת את הצבע המקסים של הלביבות תמיד אמרתי שקשה לי לעמוד בפני לביבות, הטעם שלהן נהדר ואיזה שדרוג נפלא לארוחת ערב תוסיפי גבינות סלט ותהנו מכל ביס. אני רק אומרת שהן מתחסלות מהר לפעמים אפילו ישירות מהמחבת.

20 לביבות

מרכיבים:

3 ראשי ברוקולי
בצל קצוץ
2 תפוחי אדמה
חצי כוס קמח
ביצה
כפית שום כתוש
כפית מלח

הכנות:

1. לחתוך את הגזע של הברוקולי להשאיר רק את הפרחים, למלא סיר עם מים להרתיח ולבשל את הברוקולי עד שהוא מתרכך כ 5 – 6 דקות. חשוב לא לבשל אותו יותר מידי שישמור על פריכות, לסנן.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לשים 2 – 3 כפות שמן במחבת ולטגן את הבצל עד שמזהיב ולשים בקערה.

3. לחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות כמה שאפשר (חשוב) ולהוסיף לבצל.

4. לקלף את תפוחי האדמה לגרד ולהוסיף לברוקולי, להוסיף את שאר המצרכים ליצור לביבות להדק קצת כדי שהנוזלים יצאו.

5. להכין מחבת עם 3 כפות שמן ולטגן את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, להניח על נייר סופג.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*7. בשביל לתת הטאצ’ הסופי תגישו עם המטבל הזה הוא חלומי! 

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את הלביבות יום קודם, אפשר לאכול גם בטמ”פ החדר הן נהדרות ומתאימות לפיקניק.

22628 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

29
תגובות

  הרשם  
עדכן
ניבה

אני מתה על הלביבות האלה! מכינה אותן שוב ושוב (ושוב) הן יוצאות מעולות בכל מצב, גם עם ברוקולי קפוא ואפילו כשמתעצלים לטגן את הבצל

מאיה

הי ניקי
האם כדאי / אפשרי לבשל את תפוא – למי שפחות אוהב את החתיכות תפוא כשהן מגורדות?

אוריאן מזרחי

היי שאלה נוספת.
הבלילה של הלביבות יוצאות לי רטובות קצת מיימי, מה אני יכולה לעשות?

אוריאן מזרחי

היי.. איך אני יכולה ליצור לביבות עגולות ויפות? הן מתפרקות לי כשאני מנסה ליצור עיגול ולמעוך קצת.

שרה

לטבעונים במקום ביצה?