יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מלאווח מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה פשטידות חלביות

מאפה תפוחי אדמה וגבינות

27 ינואר 2019
(Visited 12,248 times, 4 visits today)
מאפה תפוחי אדמה וגבינות

מאפה תפוחי אדמה וגבינות

אני אוהבת להכין דברים טובים שיוצאים טוב. עברנו את סוף השבוע ומתאים לי להתחיל את יום ראשון עם מאפה קליל של גבינות ותפוחי אדמה.
מושלם לארוחת ערב מתאים אחרי יום עבודה ארוך ליד מרק טוב ועם סלט ירקות. 10 דקות בהגזמה וזה נכנס לתנור. מאפה של בית שעושה טוב על הלב.

אינגליש קייק / תבנית עגולה קוטר 18

מרכיבים:

עלה מלאווח
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
כפית שום כתוש
2 ביצים גדולות
70 ג' גבינה צפתית
70 ג' גבינת פרמזן
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. להפשיר את המלאווח כשתי דקות ולחתוך לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הקוביות עד הזהבה משני הצדדים ולהעביר לקערה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לאותה מחבת שטיגנו את המלאווח להוסיף כף שמן לקצוץ את הבצל לטגן שתי דקות ולהוסיף למלאווח.

4. לגרד את התפוחי אדמה גירוד גס להוסיף למלאווח יחד עם השמנת, שום, גבינות ביצים ומלח, לערבב לעיסה אחידה. לשמן את התבנית להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 40 דקות.

כדאי לדעת ש…
במקום מלאווח אפשר לשים שליש כוס קמח תופח

מאפה תפוחי אדמה וגבינותמאפה תפוחי אדמה וגבינות

הרשם
עדכן
18 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

וואי פשוט מהמם
טעים ברמות קשות

הי ניקי, האם אפשר להכין בתבניות מאפינס? תודה רבה

היי ניקי,
אפשר להכין רק עם גבינה לבנה וצהובה, ולהשתמש בקמח?
או שזה כבר ייצא ממש דל?

אפשר להחליף את השמנת במשהו אחר?

רוצה להשתמש בקמח תופח. איך?

היי ניקי אפשר במקום הפרמזן והצפתית גבינה צהובה מגורדת? פשוט יותר זמין בבית

ניקי יקרה האם אפשר ירק אחר במקום תפוחי אדמה??