מאפה תפוחי אדמה וגבינות
אני אוהבת להכין דברים טובים שיוצאים טוב. עברנו את סוף השבוע ומתאים לי להתחיל את יום ראשון עם מאפה קליל של גבינות ותפוחי אדמה.
מושלם לארוחת ערב מתאים אחרי יום עבודה ארוך ליד מרק טוב ועם סלט ירקות. 10 דקות בהגזמה וזה נכנס לתנור. מאפה של בית שעושה טוב על הלב.
אינגליש קייק / תבנית עגולה קוטר 18
מרכיבים:
עלה מלאווח
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
כפית שום כתוש
2 ביצים גדולות
70 ג' גבינה צפתית
70 ג' גבינת פרמזן
כפית מלח
הכנות:
1. להפשיר את המלאווח כשתי דקות ולחתוך לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הקוביות עד הזהבה משני הצדדים ולהעביר לקערה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לאותה מחבת שטיגנו את המלאווח להוסיף כף שמן לקצוץ את הבצל לטגן שתי דקות ולהוסיף למלאווח.
4. לגרד את התפוחי אדמה גירוד גס להוסיף למלאווח יחד עם השמנת, שום, גבינות ביצים ומלח, לערבב לעיסה אחידה. לשמן את התבנית להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה.
5. להכניס לתנור ולאפות כ 40 דקות.
כדאי לדעת ש…
במקום מלאווח אפשר לשים שליש כוס קמח תופח