לביבות תפוחי אדמה ובטטה מטוגנות
אם כבר להתחיל עם לביבות בחנוכה בהדלקת נר ראשון כשמתלבטים על איזה מתכון ללכת הרי המבחר כל כך גדול שכבר לא יודעים מה להכין אני אומרת ללכת על מתכון בטוח ומנצח שזה לביבות תפוחי אדמה ובטטה.
שני שילובים מנצחים בלביבות במספר דקות הכנה ממליצה מראש להכפיל כמויות שלא יגמרו מהר ותיקחו בחשבון שמרוב שהן טעימות ונחטפות האורחים יחזרו גם לשאר הדלת הנרות רק אומרת.
15 לביבות
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה גדולים
בטטה בינונית
בצל חתוך לקוביות קטנות
שן שום קצוצה
ביצה L
50 ג' קמח (קצת פחות מחצי כוס)
50 ג' גבינה בולגרית / צפתית / צהובה / קשקבל (לא חובה)
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים ולקלף את הירקות, תפוח אדמה אחד להניח בתוך המים ולבשל עד שהוא רך כמו לפירה, לקרר למעוך למחית אחידה ולהעביר לקערה.
2. לשים במחבת חמה 3 כפות שמן, לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה.
3. לגרד את שאר התפוחי אדמה והבטטה להוסיף לקערה יחד עם שאר המצרכים כולל הבצל המטוגן לערבב לתערובת אחידה.
4. להרטיב את הידיים וליצור לביבות מעט לשטח, לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
אפשר לאפות.
גולשים מכינים וממליצים:
עדנה : "תודה לך ניקי על מתכונים הנפלאים והקלים.הם טעימים בטירוף.כל אורחי נהנו מכך בשמונת ימי החנוכה.
אין עליך."