


לביבות תפוחי אדמה ובטטה עם גבינות
לביבות אצלי זה לא רק חנוכה, אני אוהבת להכין לביבות כל השנה. תחשבו על ארוחת ערב מפנקת, לביבות ירק עם גבינות שאני אוהבת (כבר אמרתי שאני מאוד אוהבת גבינות ?) מרק טוב ליד ואם בא לי ממש להשקיע אני מוסיפה פסטה ברוטב שמנת ולחמניות שום. מצידי עכשיו שתיהיה סערה בחוץ זאת ארוחת הערב המושלמת מבחינתי. קבלו לביבות מושלמות.
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה
בטטה
בצל
שן שום
ביצה
5 כפות קמח
50 ג’ גבינה בולגרית
50 ג’ גבינת קשקבל
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים, לקלף את הירקות, תפוח אדמה אחד להניח בתוך המים ולבשל עד שהוא רך.
2. לשים במחבת חמה 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל להכניס למחבת ולטגן כשתי דקות מידי פעם לערבב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל ולהמשיך לטגן. (תהנו מהריח)
3. לגרד את שאר הירקות, למעוך את התפוח אדמה המבושל, להוסיף את שאר המצרכים כולל הבצל, לערבב עד שהכל אחיד.
4. להרטיב את הידיים וליצור לביבות.
5. לשים כמה כפות שמן במחבת ולטגן עד הזהבה משני הצדדים, להעביר לנייר סופג.
6. אפייה : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן ולאפות את הלביבות כ 30 דקות צד אחד או עד שמזהיב (לא לנסות להפוך אם נדבק, סבלנות) להפוך ולאפות עד שמזהיב כ 20 דקות.
טעים!
גולשים מכינים וממליצים:
עדנה : “תודה לך ניקי על מתכונים הנפלאים והקלים.הם טעימים בטירוף.כל אורחי נהנו מכך בשמונת ימי החנוכה.
אין עליך.”
הכנסתי לתנור, והלביבות נהיו מיימיות יותר והשטטחו לגמרי, מה גרם לזה?
הי ניקי, אם אני רוצה 40 לביבות אז להכפיל את כל המצרכים?
תודה
רשום שתי תפוחי אדמה אחד להכניס חמים חמים מה לעשות אם התפוח אדמה השני?
שלום ניקי, שייך להגיש מחומם? לא טרי.
שואלת כדי לדעת אם מתאים להכין לחג
צהריים טובים ניקי. לגרד על פומפיה בחורים הגדולים או בחורים בינוניים ? גם את הגבינות לגרד כנ”ל ?
מה אפשר לשים במקום גבינת קשקבל
חג אורים שמח ניקי. באחת מהתגובות ענית שמהכמות הרשומה יוצאים כ – 20 לביבות.
אין כאן טעות במרכיבים ?
מ- 2 תפוחי אדמה ובטטה 1 ??