


מאפינס בטטה וגבינות
מאפינס זאת אחלה דרך להכניס לילדים ירקות אבל לא רק, אני אוהבת להוסיף גבינות ועדיף שיהיו כמה סוגי גבינות. (גם אפשר לנשנש בדרך, זה טעים).
זוכרים שכתבתי על גבינות ? המאפינס האלה זאת אחלה דרך לגמור את שאריות הגבינות שיש בבית וזאת דרך נהדרת לשדרג את המאפינס.
קטנים זהובים עם טעמים נהדרים מהסוג שכיף לתת ביס. יש לי ארוחת ערב טעימה 🙂
מרכיבים:
300 ג’ בטטה חתוכה קטן (כוס קוביות)
בצל
2 ביצים
3/4 כוס קמח תופח
שליש גביע קוטג’
חצי כוס חלב
2 כפות גבינה לבנה
50 ג גבינה צהובה מגורדת
50 ג’ גבינה בולגרית מגורדת
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לשים במחבת 3 כפות שמן ולטגן את קוביות הבטטה עד שהן מזהיבות ומתרככות, לשמור בצד.
2. להוסיף למחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולהוסיף למחבת, לטגן תוך כדי בחישה עד שהבצל מזהיב ולהוסיף לבטטה.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לערבב את כל המצרכים ולמלא את השקעים עד 3/4 גובה.
5. לאפות ב 180 מעלות כ 15 דקות או עד שמאפינס יציבים.
גולשים מכינים וממליצים:
משה : “יצא פצצה! הכנתי כמובן בתבניות שקעים מסיליקון, אל תשתמשו בשום דבר אחר. המאפינס יוצאים שלמים,יציבים ומגרים. חבל שאי אפשר לצרף תמונה…תודה על המתכון!”
אופירה : “היי ניקי, הכנתי את המאפינס האלה ואת המאפינס תירס להרמת כוסית העבודה,רוצה להגיד לך שתוך 5 דקות זה חוסל וכל כך התלהבו מהם.
תודה רבה!!!”
גילת : ” הכנתי ויצא פצצה. מתכון קל וטעים ברמות.”
היי ניקי,
ניתן לנסות ללא תבנית שקעים?
הי ניקי, האם הם ניתנים להקפאה?
רוצה להכין לשבועות כבר מהיום..
היי ניקי,
כמה מאפינס יוצאים מהמתכון הזה? רוצה להכין בכוסיות מאפינס מבלי לחלץ, להשאיר בהן, האם להוסיף שמן?
תודה מראש.
היי ניקי,
האם ניתן לגרד את הבטטה בפומפיה וליצור כדורים ולטגן עם ביצה ופירורית?
אכלתי משהו כזה במסעדה ובא לי על זה…
במה אפשר להשתמש במקום הקוטג?
מעולה. תודה רבה על המתכון
ניקי שלום,
האם אפשר להקפיא?
השאלה תקפה גם לגבי שאר המאפינס המלוחים (עם ירקות) שלא ציינת לגביהם האם ניתן להקפיא או לא?
תודה רבה , רבה !