לביבות ירק מטוגנות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות ירק מטוגנות

היו לי ירקות כאלה יפים, מה אני לא אכין איתם משהו ? זה דיגדג לי בקצות האצבעות.
הכי כיף להכין לביבות ירק עם סוגים שונים של ירקות, מבחינתי זאת ארוחת ערב קלאסית, אני מוסיפה את המטבל המהמם הזה ואיזה טעים זה יוצא. הלביבות האלה פשוט מושלמות הכי טעימות שיש.

20 לביבות

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
גזר גדול
זוקיני לא לקלף לשטוף טוב
בטטה קטנה
בצל בינוני
2 שיני שום
3 כפות גדושות קמח
ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף בצל ירוק קצוץ
כפית מלח

הכנות:

1. לחתוך תפוח אדמה אחד לשלושה חלקים, למלא סיר עם מים להרתיח לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך ולמעוך.

2. לקצוץ את הבצל ולטגן עם שתי כפות שמן עד שהוא מזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום להוסיף לטיגון ולהוריד מהאש.

3. לגרד את הירקות שנותרו בקערה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב.

4. ליצור לביבות מעט ללחוץ, לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהעביר לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*6. להגיש ערימת לביבות ליד מטבל שמנת, פוקצ’ה עגבניות מיובשותפיצה מרק עדשים ותחשבו כמה שהחיים טובים.

Fried veggie fritters

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

55525 צפיות 30 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות ירק מטוגנותלביבות ירק מטוגנותלביבות ירק מטוגנות

73
תגובות

  הרשם  
עדכן
פולי

הי ניקי יש לי 2 תפוא מבושלים איזה מתכון יכול להתאים לי להכנת לביבות טעימות ומהירות עם ירק?

מוטקה

לא יודע מה התפקשש לי אבל הכל התפרק בזמן הטיגון וכמות המים שהירקות הגירו בלתי נתפשת. כמות המצרכים שלי די זהה להוראות כאן מלבד תוספת של עוד ביצה כי היה יותר ירק מהרשום כאן. וכמות השמן שנספג מפחידה אותי לגמרי….מה עשיתי לא בסדר?. המרתי הכל לסלט מבושל במקום לפח.

הילה

חייב קמח?

עפרה

מה אפשר במקום קמח ?

איילת

פעם ראשונה שמתאכזבת ממתכון שלך,הכל מתפורר בטיגון

אורלי

בוקר טוב אם אני משתמשת בקישוא במקום בזוקני ,צריך לקלף את הקישוא?

אורנה

תודה על המתכון!. אפיתי בתנור. יצא טעים מאוד אבל מתפורר. מה עושים?