לביבות ירק מטוגנות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות ירק מטוגנות

לביבות ירק מטוגנות

היו לי ירקות כאלה יפים, מה אני לא אכין איתם משהו ? זה דיגדג לי בקצות האצבעות.
הכי כיף להכין לביבות ירק עם סוגים שונים של ירקות, מבחינתי זאת ארוחת ערב קלאסית, אני מוסיפה את המטבל המהמם הזה ואיזה טעים זה יוצא. הלביבות האלה פשוט מושלמות הכי טעימות שיש.

20 לביבות

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
גזר גדול
זוקיני לא לקלף לשטוף טוב
בטטה קטנה
בצל בינוני
2 שיני שום
3 כפות קמח
ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף בצל ירוק קצוץ
כפית מלח


הכנות:

1. לחתוך תפוח אדמה אחד לשלושה חלקים, למלא סיר עם מים להרתיח לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך ולמעוך.

2. לקצוץ את הבצל ולטגן עם שתי כפות שמן עד שהוא מזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום להוסיף לטיגון ולהוריד מהאש.

3. לגרד את הירקות שנותרו בקערה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב.

4. ליצור לביבות מעט ללחוץ, לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהעביר לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*6. להגיש ערימת לביבות ליד מטבל שמנת, פוקצ’ה עגבניות מיובשותפיצה מרק עדשים ותחשבו כמה שהחיים טובים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

21573 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

21
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל טוביאס

ניסיתי לשים קציצות בחום נמוך, אחכ בחום גבוה, גם דקות וגם עבות אבל למרות שאת כולם לחצתי , הן רובן התפרקו. איפה הטעות?

ילנה ק

היי ניקי, מאוד נעזרת בתתכונים שלך ותמיד עם הצלחה .שאלה לגבי המתכון: האם אין צורך לסחוט נוזלים מהירקות?

חני

ואו טעים ברמות! עשיתי בלי בטטה הוספתי גבנצ :אליפות!

רותם

אפשר קישוא רגיל במקום זוקיני?

אסתי

בטעות גירדתי גם את התפוח אדמה. להמשיך כרגיל?

אור

היי ניקי
מנסה לעשות את זה טבעוני. אפשר בלי ביצה? ועוד שאלה, אני בחו״ל ואין כאן בטטה, מה אפשר לשים במקום שיהיה מתקתק?
תודה!

רותם

היי ניקי רק מוודאת שהבנתי נכון …מתוך 2 התפוחי אדמה שבמתכון אחד לבשל ואחד לגרד רגיל עם שאר הירקות ?