לביבות ירק מטוגנות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות ירק מטוגנות

היו לי ירקות כאלה יפים, מה אני לא אכין איתם משהו ? זה דיגדג לי בקצות האצבעות.
הכי כיף להכין לביבות ירק עם סוגים שונים של ירקות, מבחינתי זאת ארוחת ערב קלאסית, אני מוסיפה את המטבל המהמם הזה ואיזה טעים זה יוצא. הלביבות האלה פשוט מושלמות הכי טעימות שיש.

20 לביבות

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
גזר גדול
זוקיני לא לקלף לשטוף טוב
בטטה קטנה
בצל בינוני
2 שיני שום
3 כפות גדושות קמח
ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף בצל ירוק קצוץ
כפית מלח

הכנות:

1. לחתוך תפוח אדמה אחד לשלושה חלקים, למלא סיר עם מים להרתיח לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך ולמעוך.

2. לקצוץ את הבצל ולטגן עם שתי כפות שמן עד שהוא מזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום להוסיף לטיגון ולהוריד מהאש.

3. לגרד את הירקות שנותרו בקערה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב.

4. ליצור לביבות מעט ללחוץ, לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהעביר לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*6. להגיש ערימת לביבות ליד מטבל שמנת, פוקצ’ה עגבניות מיובשותפיצה מרק עדשים ותחשבו כמה שהחיים טובים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

50666 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות ירק מטוגנותלביבות ירק מטוגנותלביבות ירק מטוגנות

59
תגובות

  הרשם  
עדכן
אליס

היי ניקי אין לי בטטה, לשים יותר גזר/תפוא?

מאיה

הי,
האם ניתן לוותר על הביצה- עבור הטבעוניים?

עדי

טעם מדהים אבל התפוררו לי.. מה עשיתי לא נכון?

לאה

הי ניקי, אין לי זוקיני ולא קישוא, מה אפשר במקום?

עירית

אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

רותי ב.

שבוע טוב ניקי, חזרתי לדווח…..מתכון מעולה מעולה! תודה רבה

רותי

שבת שלום. אשמח לעזרתך הדחופה..אני בדיוק מכינה את זה.. חוץ ממלח, איזה תבלין אפשר להוסיף?? תודה מראש