קציצות עדשים וירקות אפויות
מתכון קל טעים ואפילו בריא לקציצות עדשים עם ירקות, דאגתי לשלב בפנים מבחר ירקות כי אני אוהבת שהירקות מורגשים בכל ביס והוספתי עדשים, השילוב בין הירקות לעדשים זה קסם!
אפשר לאכול את הלביבות חמות או בטמ"פ החדר, ביס אחרי ביס הן מתחסלות אז מומלץ להכין הרבה…
לביבות יפהפיות טעימות בטירוף והכי חשוב הן אפויות לא חייבים לטגן.
מתכון פשוט ביותר וטעים להפליא שידרג נהדר לארוחת ערב. בריאות וטעם בכל ביס טעים יש משהו יותר טוב מזה ? 🙂
15 קציצות
מרכיבים:
חצי כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל
שן שום
זוקיני
גזר
תפוח אדמה
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
כפית מלח
הכנות:
- 1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים לבשל את העדשים כ 30 דקות עד שהן רכות ולסנן.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר ולהוריד מהאש.
3. לגרד את הירקות להוסיף לבצל יחד עם העדשים, ביצה , קמח ומלח פלפל.
4. להכין לביבות ולטגן משני הצדדים עד שמזהיב.
*5. מי שרוצה לאפות:
לשמן נייר אפייה לסדר את הלביבות לאפות כ 25 דקות צד אחד, צד שני עוד 10 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים
גולשים מכינים וממליצים:
נילי : "מתכון מושלם !!! הבת הצמחונית שלי כבר הכינה אותו פעמיים. גם טעים וגם בריא. תודה"
עינת : "הכנתי. יצא נפלא!"
שלי : "יופי של לביבות…נחטפו"
שלי : "ואו! פשוט ככ טעים, כשבאו אורחים לעשות על האש הם טרפו קודם את כל הקציצות האלו, ואפילו הילד הבררן שלי אכל!:) תודה ניקי, מה שכן לא בישלתי את העדשים , השרתי אותם מהלילה וטחנתי בבלנדר מוט, כל השאר בול לפי המתכון , ועכשיו מבקשים ממני שוב להכין אותם"
שירלי : "הכנתי ויצא ממש טעים כמו עוד הרבה מתכונים שלך"
נחמה : "תודה רבה!
עשיתי כמות כפולה בקצת חשש.. אבל הכל נחטף!
הולכת עכשיו להכין פי 4.
הבררנית שלי ביקשה שאכין"
דניאלל : "הכנו הערב ויצא מעדן!! הלכנו על הגירסא האפויה ובאמת תענוג לאכול!
ממליצה"
מירי : "איזה קציצות מדהימות!!! מיוחדות!!"