קציצות עדשים וירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות עדשים וירקות

קציצות עדשים וירקות

טעים טעים! זה בסך הכל לביבות אבל איזה שדרוג נהדר הן נותנות לארוחה. ירקות ועדשים בביס אחד כמה טעים וכל כך פשוט.

15 קציצות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
קישוא מגורד
גזר מגורד
תפוח אדמה מגורד
ביצה
חצי כוס קמח
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.
  2. 2. לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבצל והשום. לערבב את כל המצרכים.

3. לחמם מחבת עם שמן, ליצור קציצות / לביבות להדק להוציא נוזלים ולטגן משני הצדדים עד הזהבה, הקציצות עדינות להפוך בזהירות.

4. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן טוב לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

75023 צפיות 120 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות עדשים וירקותקציצות עדשים וירקות

גולשים מכינים וממליצים:

נילי : “מתכון מושלם !!! הבת הצמחונית שלי כבר הכינה אותו פעמיים. גם טעים וגם בריא. תודה”

עינת : “הכנתי. יצא נפלא!”

שלי : “יופי של לביבות…נחטפו”

שלי : “ואו! פשוט ככ טעים, כשבאו אורחים לעשות על האש הם טרפו קודם את כל הקציצות האלו, ואפילו הילד הבררן שלי אכל!:) תודה ניקי, מה שכן לא בישלתי את העדשים , השרתי אותם מהלילה וטחנתי בבלנדר מוט, כל השאר בול לפי המתכון , ועכשיו מבקשים ממני שוב להכין אותם”

שירלי : “הכנתי ויצא ממש טעים כמו עוד הרבה מתכונים שלך”

נחמה : “תודה רבה!
עשיתי כמות כפולה בקצת חשש.. אבל הכל נחטף!
הולכת עכשיו להכין פי 4.
הבררנית שלי ביקשה שאכין”

דניאלל : “הכנו הערב ויצא מעדן!! הלכנו על הגירסא האפויה ובאמת תענוג לאכול!
ממליצה”

מירי : “איזה קציצות מדהימות!!! מיוחדות!!”

149
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפית

הי ניקי
מה אפשר לשים במקום קמח רגיל?מבחינת פסח אני מתכוונת
קמח תפוחי אדמה הולך?

שרית

היי ניקי
קמח תופח או רגיל?

אפי

היי ניקי במה אפשר להשתמש במקום ביצה?

עופרי

הי ניקי, השריתי והרתחתי מש. את כל השקית. יצא לי המון. הפרשתי חלק לאורז. הייתי רוצה לעשות מהשאר קציצות או אם יש לך רעיון אחר אז אשמח.

אוראל

היי 🙂
עדשים כתומות יכולות להתאים?

אירמה

היי ניקי, אין לי קישוא. אפשר לוותר עליו?

אביגיל

שלום ניקי,
באמת אין פה תגובות או שהן נמחקו…? (קשה להאמין שאין…).
כמה שאלות:
א. להכפלת כמויות האם להכפיל הכל או שיש דברים שלא (למשל הביצה)?
ב. אפשר להכין אותן גם בתנור? (נייר אפייה משומן, 15 דק’ כל צד וכו’…?)
תודה רבה!

1 2 3 11