קציצות עדשים וירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות עדשים וירקות

קציצות עדשים וירקות

טעים טעים! זה בסך הכל לביבות אבל איזה שדרוג נהדר הן נותנות לארוחה. ירקות ועדשים בביס אחד כמה טעים וכל כך פשוט.

15 קציצות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
קישוא מגורד
גזר מגורד
תפוח אדמה מגורד
ביצה
חצי כוס קמח
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.
  2. 2. לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבצל והשום. לערבב את כל המצרכים.

3. לחמם מחבת עם שמן, ליצור קציצות / לביבות להדק להוציא נוזלים ולטגן משני הצדדים עד הזהבה, הקציצות עדינות להפוך בזהירות.

4. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן טוב לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

70182 צפיות 72 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות עדשים וירקותקציצות עדשים וירקות

גולשים מכינים וממליצים:

נילי : “מתכון מושלם !!! הבת הצמחונית שלי כבר הכינה אותו פעמיים. גם טעים וגם בריא. תודה”

עינת : “הכנתי. יצא נפלא!”

שלי : “יופי של לביבות…נחטפו”

שלי : “ואו! פשוט ככ טעים, כשבאו אורחים לעשות על האש הם טרפו קודם את כל הקציצות האלו, ואפילו הילד הבררן שלי אכל!:) תודה ניקי, מה שכן לא בישלתי את העדשים , השרתי אותם מהלילה וטחנתי בבלנדר מוט, כל השאר בול לפי המתכון , ועכשיו מבקשים ממני שוב להכין אותם”

שירלי : “הכנתי ויצא ממש טעים כמו עוד הרבה מתכונים שלך”

נחמה : “תודה רבה!
עשיתי כמות כפולה בקצת חשש.. אבל הכל נחטף!
הולכת עכשיו להכין פי 4.
הבררנית שלי ביקשה שאכין”

דניאלל : “הכנו הערב ויצא מעדן!! הלכנו על הגירסא האפויה ובאמת תענוג לאכול!
ממליצה”

מירי : “איזה קציצות מדהימות!!! מיוחדות!!”

139
תגובות

  הרשם  
עדכן
נגה

היי ניקי היקרה
מה אפשר לשים במקום קמח לבן ותפואח? שיבולת שועל?

lia

ניקי תודה על המתכון מה האופציה ללא גלוטן ? תודה מראש

גנית ענבי

ניקי היקרה
תודה רבה על מתכון מעולה !
במקום ביצה שמתי 2 כפות טחינה גולמית
מפני שהבת שלי טבעונית
יצא מעולה!
וכמו כן להודות לך על כל המתכונים המעולים
שהכנתי כל חג הפסח
שבוע טוב !

עינת

היי

התכונתי אפיתי משהו דומה עם עדשים אדומות ויצאו יבשות וקשות מבחוץ

עינת

היי ניקי
tph,h משהו דומה אבל עם קציצות אדומות
ושיבולת שועל
יצאו רכות מבפנים ויבשות קשות מבחוץ

מה הסיבה האם בגלל שאילו עדשים אדומות

או בגלל שהשתמשתי בשמן קוקוס?

סיון

היי, אם אין גזר, זה מתאים לשים בטטה במקום ?

שלי

הי ניקי, לטגן בשמן עמוק או כמה כפות?