לביבות מנגולד ותפוחי אדמה
אני אוהבת לביבות, אני מכינה כמות גדולה לפעמים מספר סוגים שיהיה מבחר יפה אני שמה על השולחן ומידי פעם מישהו ניגש לקחת לביבה שתיים.
הכי יפה להגיע יותר מאוחר ולראות את הצלחת ריקה, זהו המלאכה שלי הושלמה.
דרך אגב זה אחלה פטנט לגרום לילדים לאכול זה פשוט מונח על השולחן. לביבות מהסוג שכיף לאכול טעימות מאוד.
15 לביבות
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
4 עלי מנגולד גדולים
בצל
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
כפית שום כתוש
כפית מלח
הכנות:
1. למלא סיר במים להרתיח ולבשל תפוח אדמה אחד עד שהוא רך.
2. לקצוץ את המנגולד להרתיח סיר עם מים לבשל את המנגולד כשתי דקות ולסנן.
3. לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב להעביר לקערה, לגרד את תפוחי הנותרים ולהוסיף לבצל.
4. למעוך את התפוח אדמה שבישלנו ולהוסיף לקערה יחד עם כל המצרכים.
5. ליצור לביבות ולטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
*6. אפייה : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, לסדר את הלביבות על נייר אפייה משומן, צד אחד כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני ולאפות כ 15 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק. לא ניתן להכין את העיסה מראש, אפשר להשתמש בעלי סלק.