לחם גבינות שטוח
לפני הכל אתם חייבים להכפיל כמויות אין מצב שזה לא מתחסל זה מופלא! הריח הנהדר שיש במטבח במהלך הקלייה, הגבינות נותנות טעם נהדר בכל ביס, נישנשתי בכיף כל הזמן בגלל שהן כל כך טעימות, הפיתה רכה וגמישה, תגישו עם גבינות למריחה וירקות ותתכוננו להתמכר למתכון נהדר.
16 יחידות
מרכיבים:
420 ג' קמח (3 כוסות)
11 ג' שמרים יבשים / 25 ג' שמרים טריים
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
יוגורט
ביצה
60 מ"ל מים פושרים (רבע כוס)
1/3 כוס גבינות מגורדות פרמזן / גבינה צהובה
בנוסף עוד 70 ג' פרמזן ו 30 ג' גבינת גאודה מגורדות
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים והסוכר לערבב ולהוסיף את המלח, להוסיף את היוגורט ביצה והשמן ואת שאר המצרכים. ללוש לבצק אחיד במשך כמה דקות לוקח קצת זמן עד שהבצק מתאחד. לשמן קערה להניח את הבצק מכוסה ולהתפיח כשעתיים או עד שהוא מכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 16 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה קטן, לשים כפית פרמזן וחצי כפית גבינת גאודה, להרים את הדפנות ולסגור לכדור.
3. לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 20 דקות. אחרי 20 דקות לרדד כל כדור לעיגול בקוטר 10 ס"מ, להתפיח 10 – 15 דקות.
4. לחמם מחבת יבשה להניח עלה ולקלות כשתי דקות התחתית מזהיבה ואז להפוך לצד השני עד שמזהיב ולהוציא החוצה, ככה להכין את כל הכדורים.
כדאי לדעת ש…
חוץ מהשמן בבצק אין שמן במתכון מדובר בקלייה ולא בטיגון, המתכון לא מתאים לתנור. אפשר להקפיא זה יוצא נהדר אחרי חימום במיקרו כאילו הכנתי בזה הרגע. תכפילו כמות הפיתות האלה מופלאות והטעם הנהדר של הגבינות רק עושה טוב. המתכון הזה חלבי ולא יכול להיות פרווה.