לחם גבינות שטוח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחם גבינות שטוח

לחם גבינות שטוח

לפני הכל אתם חייבים להכפיל כמויות אין מצב שזה לא מתחסל זה מופלא! הריח הנהדר שיש במטבח במהלך הקלייה, הגבינות נותנות טעם נהדר בכל ביס, נישנשתי בכיף כל הזמן בגלל שהן כל כך טעימות, הפיתה רכה וגמישה, תגישו עם גבינות למריחה וירקות ותתכוננו להתמכר למתכון נהדר.

16 יחידות

מרכיבים:

420 ג’ קמח (3 כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים / 25 ג’ שמרים טריים
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
יוגורט כבשים יוגורמה בית יצחק 140 ג’
ביצה
60 מ”ל מים פושרים (רבע כוס)
1/3 כוס גבינות מגורדות פרמזן וגאודה של בית יצחק

בנוסף עוד 70 ג’ פרמזן ו 30 ג’ גבינת גאודה מגורדות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים והסוכר לערבב ולהוסיף את המלח, להוסיף את היוגורט ביצה והשמן ואת שאר המצרכים. ללוש לבצק אחיד במשך כמה דקות לוקח קצת זמן עד שהבצק מתאחד. לשמן קערה להניח את הבצק מכוסה ולהתפיח כשעתיים או עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 16 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה קטן, לשים כפית פרמזן וחצי כפית גבינת גאודה, להרים את הדפנות ולסגור לכדור.

3. לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 20 דקות. אחרי 20 דקות לרדד כל כדור לעיגול בקוטר 10 ס”מ, להתפיח 10 – 15 דקות.

4. לחמם מחבת יבשה להניח עלה ולקלות כשתי דקות התחתית מזהיבה ואז להפוך לצד השני עד שמזהיב ולהוציא החוצה, ככה להכין את כל הכדורים.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

כדאי לדעת ש…
חוץ מהשמן בבצק אין שמן במתכון מדובר בקלייה ולא בטיגון, המתכון לא מתאים לתנור. אפשר להקפיא זה יוצא נהדר אחרי חימום במיקרו כאילו הכנתי בזה הרגע. תכפילו כמות הפיתות האלה מופלאות והטעם הנהדר של הגבינות רק עושה טוב. המתכון הזה חלבי ולא יכול להיות פרווה.

16364 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחם גבינות שטוחלחם גבינות שטוחלחם גבינות שטוח

לחם גבינות שטוחלחם גבינות שטוחלחם גבינות שטוח

69
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן

כמה זה 25 גרם שמרים חצי שקית?

בתאל

ניקי תשמעי את אלופה ה’ ברך אותך בידיים בלי עין הרע הילדחם טרפו כולל הבעל שתזכי לעשות לשמחות

חן ל

היי ניקי
אפשר להכין עם יוגורט יווני?
תודה ושיהיה שבוע טוב

didi

הי ניקי,
באיזה גבינות רגילות שיש לי בבית אפשר להחליף?

קאדה

קוראים לזה: קאדה והכורדים מכינים את זה בשבועות.

רוני

הכנתי עכשיו את הבצק ופתאום אני קולטת שצריך לחכות שעתיים להתפחה ועוד 20 דקות להתפחת כדורים.
יש דרך לקצר את הזמן? השתמשתי בקמח שמרים של אוסם

מירית

ניקי, זה נראה נפלא!!! ינוסה בקרוב 🙂
והערה קטנה – לפי ההלכה צריך לאפות לחם / פיתות חלביים בצורה מיוחדת, כדי שלא יתבלבלו ויאכלו את זה עם בשרי.
לכן צריך לעשות את הפיתות בצורה משולשת וכד’.