שניצל ירקות אליפות! עם טריק מפתיע
מחפשים שניצל צמחוני טעים פריך זהוב וקריספי לארוחת צהריים ? הגעתם למקום הנכון קבלו שניצל ירקות אבל בגרסה קצת יותר בריאה עם ירקות פריך טעים והכי חשוב אפילו הילדים אוכלים ואני הצטרפתי אליהם.
עכשיו בטח תגידו מוכר לכם נכון ? הרי אפשר לקנות את זה בכל סופר ואני אומרת למה לקנות ולא להכין לבד ? אתם יודעים בדיוק מה הכנסתם פנימה אז למה לא לפרגן למשפחה ? זה מתאים למי שלא רוצה לאכול בשר אלא מעדיף משהו קליל יותר ובחום הזה מי צריך יותר ?
הבטחתי טריק נכון ? איך עושים את הצורה העגולה המושלמת ? השניצל יוצא אסטטי צורה עגולה בלי חתיכות בולטות איך עושים את הצורה היפה והעגולה ? השתמשתי בקורצן והסברתי בדיוק איך הכנתי כולל תמונות מפורטות אי אפשר לפספס.
זה נראה מסובך אבל ממש לא התעסקתי עם זה 15- 20 דקות והשניצלים הזהובים והפריכים היו על השולחן ליד ירקות קטשופ ואלף האיים בייתי (אני הכנתי אתם חייבים לנסות)
11 יחידות
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
3 גזרים
זוקיני גדול
בצל
כפית שום כתוש
ביצה
80 ג' קמח (חצי כוס + כף נוספת)
כפית מלח מלאה (קצת יותר מהרגיל)
2 כוסות פירורי לחם
ביצה טרופה
קורצן קוטר 8 ס"מ
הכנות:
1. למלא סיר עם מים ולהרתיח, תפוח אדמה אחד לקלף ולבשל עד שהוא רך להעביר לקערה ולמעוך. בא לכם להאיץ ? תחתכו את התפוח אדמה לקוביות גדולות ואז תכניסו למים הוא יתבשל יותר מהר.
2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות ולהוסיף לקערה.
3. לקלף את הירקות את הזוקיני אין צורך, לגרד אותם בפומפייה בחורים הגדולים לסחוט היטב ולהוסיף לקערה יחד עם שאר המצרכים.
5. להכין צלחת עמוקה עם פירורי לחם וצלחת נפרדת עם ביצה טרופה. צריך לעבוד בזריזות כי הירקות מגירים נוזלים לקחת חתיכה מעיסת הירקות, לשוקלים בע"מ המשקל הוא 90 ג' ולטבול בביצה. קצת לשטח ולצפות עם הפירורי לחם (עזבו את הצורה זה לא משנה).
להכין קרש חיתוך עם נייר אפייה לשים את הקורצן בפינה לדחוס את הירקות ולמלא את הקורצן יפה, בעדינות להרים את הקורצן וזהו יש צורה עגולה ויפה.
6. איך מרימים ? עם תרבד בעדינות.
7. אפשרויות:
לטגן עד הזהבה בשמן מעט יותר עמוק מהרגיל משני הצדדים או לאפות: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן יפה את נייר האפייה ולאפות צד אחד כ 30 דקות או עד שמזהיב ולהפוך בעדינות לעוד 20 דקות, יש עוד אפשרות לוותר על הפירורי לחם בכלל ולהכין לביבות רגיל.