לביבות תירס ותפוחי אדמה לילדים
באופן חד משמעי אם רוצים שילדים יאכלו לביבות תוסיפו תירס זאת קריצה נהדרת לילדים וזה אחד המתכונים הכי אהובים על הילדים, המתיקות של התירס בשילוב הקרנצ'יות של הלביבות הופך את זה למתכון מנצח.
המתכון הזה נולד לפני שנים כשחיפשתי דרך לגוון לילדים את ארוחת הערב זה הפך לכזאת הצלחה שלא הפסקתי להכין אותו, סוגר לי את הפינה של ארוחת הערב עם ירקות וגבינה ולא צריך שום דבר אחר וזה אפילו מתאים לארוחת בוקר זריזה.
מה הקסם של המתכון ? לא חייבים לחמם אפשר לאכול בטמ"פ החדר ואפילו קר, הבעיה היחידה יש רק 10 לביבות.
10 לביבות
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה גדולים
חצי כוס תירס
בצל
כפית שום כתוש
ביצה
5 כפות קמח
כפית מלח
הכנות:
1. לשים במחבת 2 – 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה, לגרד את תפוחי האדמה לסחוט היטב שיצאו כמה שיותר נוזלים ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המצרכים ולערבב.
2. לחמם מחבת עם שמן, לקחת כמות מהעיסה קצת פחות מכדור פינג פונג להכין לביבה להוציא נוזלים ולהניח במחבת, לקחת מועך תפוחי אדמה / כוס ולתת מעיכה קלה ללביבה.
3. לטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהוציא לנייר סופג.
4. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
נהדר בטמ"פ החדר ואפילו קר הולך, עיסה לא עומדת בשום מצב להכין לביבות מיד ולא להמתין.