מאפה תרד מדהים!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מאפה תרד מדהים!

אחד הדברים הכי טובים שיש לאכול זה תרד, אני מוסיפה גבינות וביחד זה שילוב שקשה לעמוד בפניו.  כבר אמרתי לכם שאני חולת שמרים ? מכל מה שאני מכינה ואני מכינה המון דברים תנו לי להתעסק עם שמרים ואני מאושרת 🙂
השתמשתי בפטנט נהדר להכין את המאפה המדהים הזה, הייתם מאמינים שלקח לי 5 דקות והוא היה מוכן ? לאפות בטוסטר זה קסם! התוצאה משגעת מפנקת וממש לא קשה להכין. תפנקו את המשפחה בכיף.

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג’) / שליש שקית שמריים טריים (16 -17 ג’)
60 מ”ל שמן קנולה (1/4 כוס)
160 מ”ל מים חמים (2/3 כוס)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

מילוי תרד וגבינות :
400 ג’ תרד
500 ג’ גבינה בולגרית
50 ג’ גבינה צפתית
80 ג’ גבינה צהובה
בצל
ביצה
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לשים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח ולהוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך, להתפיח כשעה פלוס.

2. לחלק את הבצק לשני חלקים ולרדד כל אחד למלבן, חשוב שהמלבן יהיה בגודל השטח של הטוסטר וקצת פחות שישארו שוליים, מלבן אחד להניח בתוך הטוסטר (לא להדליק) ולהתפיח כ 30 דקות.

3. הכנת המילוי: להרתיח סיר עם מים להכניס את התרד לחלוט את התרד כ 10 דקות במים רותחים, לסנן לסחוט טוב ולקצוץ. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן  לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב.  לגרד את הגבינות ולהוסיף את שאר המצרכים.

4. מעל הבצק שמונח בטוסטר לשים את המילוי להדק יפה ולהשאיר שוליים (תסתכלו בתמונות) לטרוף ביצה ולהבריש את השוליים ומעל להניח את החלק השני של הבצק, להדק בקצוות.

*5. להפעיל את הטוסטר ולסגור להניח מעל לא ללחוץ עדיין, אחרי דקה אפילו פחות קצת ללחוץ את הטוסטר על הבצק. המאפה מוכן שהוא זהוב למעלה ולמטה, זה בערך 5 דקות אולי קצת יותר.

Spinach pastry recipe

כדאי לדעת ש…
תרד קפוא אין צורך לבשל מראש, חשוב לסחוט טוב את התרד מהנוזלים אני מעדיפה לבשל את התרד יום קודם ואחת ל… אני סוחטת אותו.
חשוב להשאיר שוליים ושהמלבן לא יהיה בדיוק בגודל הטוסטר, כנ”ל לגבי המילוי לא לשים אותו על כל שטח הבצק אלא להשאיר שוליים, חשוב לעקוב ולהוציא בזמן מהטוסטר, כל טוסטר הוא שונה.
יוצאים קצת נוזלים מהבצק במהלך האפייה,  אפשר מראש לאפות על נייר כסף ואז הטוסטר לא מתלכלך. הכי חשוב טוסטר  מסיבי שמסוגל לאפות בצק.
למי שאין טוסטר יכול לעשות כיסונים בסגנון הזה, דרך נוספת כאן.

21767 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה תרד מדהים!מאפה תרד מדהים!מאפה תרד מדהים!מאפה תרד מדהים!מאפה תרד מדהים!מאפה תרד מדהים!מאפה תרד מדהים!

מאפה תרד מדהים!מאפה תרד מדהים!

19
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל

הי ניקי. כמו תמיד נראה סוף!! יש לך רעיון לתת לי מה לשים במקום תרד? לא משתמשת בו..

נחמה

נראה נפלא! יש לי שתי שאלות האחת האם אפשר להקפיא והשניה האם יש לך רעיון לאותו דבר במתכון פרווה? ישר כח גדול

שיר

ניקי יא גאון עשית לי חשק לקנות טוסטר;)

גילה

ניתן להשתמש בבצק שמרים מוכן?

חוה

ניקי נשמע מעולה.
כדי להבהיר להעצמי מדובר בשמרים יבשים או טריים.
באלו גבינות ניתן להמיר את הגבינה הצפתית והבולגרית? פחות אוהבת את המליחות שלהן

מלי

היי ניקי נראה פצצה! לגבי ההתפחות לא כ”כ הבנתי את ציינת התפחה רק לגבי המלבן שבתוך הטוסטר האם אותו בלבד את מתפיחה או גם את זה שעליו? יש פה 2 מלבנים נכון? לכמה מלבנים סה”כ הבצק יספיק?

אסתי

נראה פצצה!