יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב

שקשוקה קלאסית

22 יולי 2012
(Visited 75,286 times, 1 visits today)
שקשוקה

שקשוקה קלאסית

אין מילים לתאר כמה השקשוקה הזאת טעימה היא עד כדי כך טעימה שאביב אוכל אותה בכיף לארוחת צהריים ומבקש שאני אכין אותה כל שבוע. פתרון נהדר לעגבניות שכבר נראות ככה ככה תכניסו בכיף אף אחד לא ירגיש בכלום.
אומנם בשקשוקה קלאסית אין בצל אבל הוא מוסיף כל כך הרבה טעם ומרקם שאי אפשר לוותר עליו.
זאת ארוחת צהריים מושלמת למי שרוצה להכין משהו קליל ולהגיש עם חלה או פיתות, אני רק מדמיינת ובא לי לאכול שקשוקה.
מה עם טיפים ? בסוף המתכון נתתי טיפים שבלעדיהם שום שקשוקה לא מושלמת.

3 מנות

מרכיבים:

7 עגבניות תמר יפות / רגילות
בצל גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
3 – 4 ביצים
כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
שליש כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 2 דקות לסנן ולקרר, לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות קטנות.

2. להתחיל בחימום מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית כדי שיהיה מקום לכל הדברים לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות להוסיף את השום ולהמשיך לטגן תוך כדי בחישה עוד דקה.

3. להוסיף את העגבניות כולל המיץ שזלג מהן תוך כדי חיתוך למחבת יחד עם המים, סוכר והתבלינים, לבשל על אש בינונית כ 20 דקות מידי פעם לערבב, לקראת הסוף מומלץ לבדוק טעמים.

4. לשבור בזהירות את הביצים לתוך השקשוקה לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות.

קבלו טיפים לשקשוקה מושלמת:
תכינו את הבסיס יום מראש ואפשר אפילו להקפיא לשעת הצורך, אוהבים פיקנטיות ? חצי פלפל חריף ללא הגרעינים יקפיץ את השקשוקה, הכי מבאס זה לשבור ביצה ולקבל חלמון שבור בשקשוקה, לשבור בזהירות ומראש לעשות בור ולשבור בתוך הבור.
רגע לפני שמוסיפים את הביצים לבדוק טעמים לערבב לראות שהכל מבושל כמו שצריך אולי צריך נגיעת פלפל שחור ? כי אחרי הוספת הביצים אי אפשר לעשות כלום חוץ מלפזר מלח על הביצים.
הכי חשוב אל תבשלו יותר מידי את הביצים כל העניין בשקשוקה שהחלמון נשאר נוזלי ואז נשפך ומתערבב עם העגבניות.

מאפה בצל ופטריות

חביתה עם תפוחי אדמה

שקשוקה קלאסית שקשוקה קלאסית

גולשים מכינים וממליצים:

מעיין : מאז שנתקלתי במתכון אני מכינה רק את השקשוקה הזו. מינימום עבודה ומקסימום טעם ! מומלץ 🙂

הרשם
עדכן
193 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן