שקשוקה מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שקשוקה מעולה!

שקשוקה מעולה!

אני אוהבת שקשוקה, אני במיוחד אוהבת לטבול את הלחם בשקשוקה.
זאת התוספות שאני הכי אוהבת להכין בארוחה ולמזלי הילדים שלי מאוד אוהבים.
לא עמדתי בפיתוי אני יודעת שלא נהוג להוסיף בצל לשקשוקה ואני כל כך אוהבת בצל אז הוספתי ובנדיבות, יצא מושלם איזה טעמים נהדרים.
הכנתי לחמניות שום חמות שיהיה מה לטבול בשקשוקה וזה הכי טעים שיש.

2 – 3 מנות

זמן הכנה:
כ – 20 דקות

מרכיבים:

7 עגבניות תמר יפות
בצל גדול
3 פלפל שושקה
2 כפיות שום כתוש
3 – 4 ביצים
כוס מים
כפית פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

  1. 1. רק אם בא לכם לא חובה, להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס לסיר לבשל 3 דקות ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות  ולהוסיף לבצל, לטגן ביחד כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

3. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לירקות יחד עם השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה.

4. להוסיף את המים סוכר ולתבל.

5. אש בינונית – נמוכה לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב.

*6. להוסיף את הביצים לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות.

הוגש עם מרק בצל ולחמניות שום קלועות 

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין מראש את השקשוקה בלי הביצים, לפני ההגשה לחמם את המחבת על האש ולהוסיף את הביצים (אני עושה את זה המון) עשבי תיבול תוסיפו בכיף פטרוזיליה, כוסברה כ 4 – 5 כפות עשבי תיבול.
את השושקה אפשר להחליף בשני פלפלים רגילים, במקום עגבניות תמר 6 עגבניות רגילות.
פיזרתי כמה עלי בזיליקום לפני ההגשה מעל.

56446 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

מעיין : מאז שנתקלתי במתכון אני מכינה רק את השקשוקה הזו. מינימום עבודה ומקסימום טעם ! מומלץ 🙂

167
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאת

בוקר.. בטעות המחבת נשארה כ12 שעות על השיש אבל מכוסה
היית שומרת או זורקת?

מירב

שלום ניקי,

לטגן את העגבניות והפלפלים בשמן?

תודה רבה וחג שמח!

ענת

ניקי יקרה,
מה זה פלפל שושקה ? והאם ניתן להמירו בפלפל רגיל ?
תודה רבה ובהזדמנות זו שנה משובחת לך ולכל אהובייך …

heli

ממש טוב הוספתי מלא שום וזה מעדן ,,תודה .

אור

הי ניקי!
לאן נעלם החלבון בתמונה?איך זה יצא ככה?

נטלולי

ניקי שלום, יודעת שהסיכוי שתעני לי בערב חג במהירות קלוש ובכל זאת מספר שאלות על השקשוקה. אני רוצה להכין שקשוקה לכשישה אנשים, באיזה כמויות להשתמש? אני רוצה להוסיף בצל ושום, אשמח לשמוע גם באיזה כמויות שלהם להשתמש. עוד שאלה: יש לי קופסת שימורים של עגבניות תמר שלמות ומקולפות 800גר’, זה בסדר להשתמש בזה לדעתך? ושאלה אחרונה: אני רוצה להכין את השקשוקה להיום בערב,אבל לא רוצה שכל ההכנות יתנקזו לי לרגע האחרון. אני יכולה להכין רק את הבסיס לשקשוקה מעכשיו ובערב לפתוח ולבשל את הביצים מעל, או שלא כדאי לדעתך? סליחה על השאלות הרבות והמון תודה לך

שמעון

היי ניקי,

האם לא צריך להוסיף גם רסק עגבניות קטן קנוי?