שקשוקה מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שקשוקה מעולה!

שקשוקה מעולה!

אני אוהבת שקשוקה, אני במיוחד אוהבת לטבול את הלחם בשקשוקה.
זאת התוספות שאני הכי אוהבת להכין בארוחה ולמזלי הילדים שלי מאוד אוהבים.
לא עמדתי בפיתוי אני יודעת שלא נהוג להוסיף בצל לשקשוקה ואני כל כך אוהבת בצל אז הוספתי ובנדיבות, יצא מושלם איזה טעמים נהדרים.
הכנתי לחמניות שום חמות שיהיה מה לטבול בשקשוקה וזה הכי טעים שיש.

2 – 3 מנות

זמן הכנה:
כ – 20 דקות

מרכיבים:

7 עגבניות תמר יפות
בצל גדול
3 פלפל שושקה
2 כפיות שום כתוש
3 – 4 ביצים
כוס מים
כפית פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

  1. 1. רק אם בא לכם לא חובה, להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס לסיר לבשל 3 דקות ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות  ולהוסיף לבצל, לטגן ביחד כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

3. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לירקות יחד עם השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה.

4. להוסיף את המים סוכר ולתבל.

5. אש בינונית – נמוכה לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב.

*6. להוסיף את הביצים לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות.

הוגש עם מרק בצל ולחמניות שום קלועות 

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין מראש את השקשוקה בלי הביצים, לפני ההגשה לחמם את המחבת על האש ולהוסיף את הביצים (אני עושה את זה המון) עשבי תיבול תוסיפו בכיף פטרוזיליה, כוסברה כ 4 – 5 כפות עשבי תיבול.
את השושקה אפשר להחליף בשני פלפלים רגילים, במקום עגבניות תמר 6 עגבניות רגילות.
פיזרתי כמה עלי בזיליקום לפני ההגשה מעל.

62428 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

מעיין : מאז שנתקלתי במתכון אני מכינה רק את השקשוקה הזו. מינימום עבודה ומקסימום טעם ! מומלץ 🙂

173
תגובות

  הרשם  
עדכן
אנה

ניקי תודה רבה!!!!
יצא מעולה!
הרבה יותר טעים מברוב המסעדות שאכלתי!!!
מתכננת להכין שוב בערב 🙂

אתי יהלום

שלום ניקי,
ניסיתי את השקשוקה הבעיה שהחלמון יוצא ” חי” מידי האם צריך לכסות את המחבת? האם האש אמורה להיות נמוכה?
אתי

הדס

שלום ניקי!
אני רוצה להכין את השקשוקה רק ל-2 (לבעלי ולי). האם 7 עגבניות ו- 3 פלפלים זה לא המון? ועוד שאלה- חשבתי להוסיף גבינת פטה לשקשוקה, מה את אומרת? באיזה שלב להוסיף אותה?
דרך אגב- בעלי התמכר לאתר שלך (בעקבותיי).. 🙂

שילת

היי ניקי
איזו תוספת אפשר להכין ליד השקשוקה ?
לא פחמימות ולחמים ..

שירן

היי,
רציתי לדעת מתי מוסיפים את המים אחרי העגבניות והתבלינים?!!?

מיטל

היי שוב ניקי פשוט לא הבנתי כמה עגבניות רגילות לשים במקום עגבניות תמר תודה .

מיטל

היי ניקי כמה עגבניות רגילות לשים? לשים מים קרים? תודה .