פיתות עם בצל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פיתות עם בצל

פיתות עם בצל

זה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי, כיף לי להתעסק עם בצק שמרים ולדמיין את התוצאה הסופית, הריח המשגע שיש במטבח. נכון שאין כמו בצל מטוגן ? עכשיו תדמיינו בצל מטוגן בתוך מאפה שמרים וזה טעים ברמות!

12 יחידות

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג’) / שליש שקית שמרים טריים (17 ג’)
3/4 כף סוכר
כפית מלח שטוחה
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים (2/3 כוס)

מילוי בצל:
6 בצלים חתוכים קטן
8 שיני שום פרוסות
פלפל שחור גרוס
מלח
קצת זעתר

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק


הכנות:

1. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב ואז להוסיף את השום הזעתר ולהמשיך לטגן עד שהכל זהוב, בערך 15 דקות, לבחוש מידי פעם. כדאי להעביר לנייר סופג בסיום.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה ולהתפיח כ 30 דקות.

3. לרדד לעלה לא דק במיוחד ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ, כל עיגול לרדד שיהיה דק יותר ולהעביר לחבנית, להתפיח כ 40 דקות ללחוץ עם האצבעות במרכז לעשות בור קטן או ללחוץ עם כוסית קטנה.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות., להבריש עם ביצה ולמלא את המרכז עם מילוי הבצל.

*5. להכניס לתנור ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב. לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.

20835 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פיתות עם בצלפיתות עם בצלפיתות עם בצל

פיתות עם בצלפיתות עם בצל


54
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

האם ניתן להכין יום קודם ללא הקפאה? האם אחרי חימום יהיה טעים?

דנה כהן

הי ניקי .אני רוצה להשתמש בקילו של קמח שמרים. להכפיל את הכמויות של שאר המרכיבים בהתאמה? תודה

צביה

המתכון והצורה מזכירים פלאצלה. מאכל של פולנים. נראה אותו דבר, ממולא בבצל מטוגן ופרג. מה דעתך?

גלית

היי ניקי
אם אני רוצה להכין פיתה ללא בצל, אפשר לא למרוח ביצה? היא תצא רכה מבחוץ כמו הפיתה הרגילה?

קטיה א.

ניקי שלום!
יש לי שאלה לגבי הקפאה. את מקפיאה את הפיתות כשהן עדיין חמות? ואיך את מסדרת אותם: כולם ביחד בקופסא או לעטוף כל אחת?
תודה

Rachel

אפשרי להוריד סוכר ?