פיתות עם בצל
זה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי, כיף לי להתעסק עם בצק שמרים ולדמיין את התוצאה הסופית, הריח המשגע שיש במטבח. נכון שאין כמו בצל מטוגן ? עכשיו תדמיינו בצל מטוגן בתוך מאפה שמרים וזה טעים ברמות!
12 יחידות
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג') / שליש שקית שמרים טריים (17 ג')
3/4 כף סוכר
כפית מלח שטוחה
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (2/3 כוס)
מילוי בצל:
5 בצלים חתוכים קטן
8 שיני שום פרוסות
פלפל שחור גרוס
מלח
קצת זעתר
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
הכנות:
1. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב ואז להוסיף את השום הזעתר ולהמשיך לטגן עד שהכל זהוב, בערך 15 דקות, לבחוש מידי פעם. כדאי להעביר לנייר סופג בסיום.
2. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה ולהתפיח כ 30 דקות.
3. לרדד לעלה לא דק במיוחד ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס"מ, כל עיגול לרדד שיהיה דק יותר ולהעביר לתבנית, להתפיח כ 40 דקות ללחוץ עם האצבעות במרכז לעשות בור קטן או ללחוץ עם כוסית קטנה.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות., להבריש עם ביצה ולמלא את המרכז עם מילוי הבצל.
*5. להכניס לתנור ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב. לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה.
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.
גולשים מכינים וממליצים:
שלולית ענקית : "מושלם!!!!!!! כמו בכל המתכונים הכנתי עם קמח כוסמין 80% ויצא מעוווולה"