פיתות עם בצל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פיתות עם בצל

פיתות עם בצל

זה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי, כיף לי להתעסק עם בצק שמרים ולדמיין את התוצאה הסופית, הריח המשגע שיש במטבח. נכון שאין כמו בצל מטוגן ? עכשיו תדמיינו בצל מטוגן בתוך מאפה שמרים וזה טעים ברמות!

12 יחידות

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג’) / שליש שקית שמרים טריים (17 ג’)
3/4 כף סוכר
כפית מלח שטוחה
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים (2/3 כוס)

מילוי בצל:
5 בצלים חתוכים קטן
8 שיני שום פרוסות
פלפל שחור גרוס
מלח
קצת זעתר

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

הכנות:

1. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב ואז להוסיף את השום הזעתר ולהמשיך לטגן עד שהכל זהוב, בערך 15 דקות, לבחוש מידי פעם. כדאי להעביר לנייר סופג בסיום.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה ולהתפיח כ 30 דקות.

3. לרדד לעלה לא דק במיוחד ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ, כל עיגול לרדד שיהיה דק יותר ולהעביר לתבנית, להתפיח כ 40 דקות ללחוץ עם האצבעות במרכז לעשות בור קטן או ללחוץ עם כוסית קטנה.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות., להבריש עם ביצה ולמלא את המרכז עם מילוי הבצל.

*5. להכניס לתנור ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב. לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.

90421 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פיתות עם בצלפיתות עם בצלפיתות עם בצל

פיתות עם בצלפיתות עם בצל

גולשים מכינים וממליצים:

שלולית ענקית : “מושלם!!!!!!! כמו בכל המתכונים הכנתי עם קמח כוסמין 80% ויצא מעוווולה”

216
תגובות

  הרשם  
עדכן
שפרה

מתחשק לי להוסיף פיטריות השאלה האם יש לטגן אותם עם הבצל וכמה זמן בערך?תודה

דבורה

ניקי האלופה והמדהימה בוקר טוב!!
שאלה… יש אפשרות להכפיל כמויות ואחרי שהבצק תופח חצי להכין פיתות בצל כרגיל והשאר למשל יהיה לפיצה/ מאפה שמרים ממולא ירקות? מנסה לחסוך הכנת 2 בצקים

מאיה

היי ניקי

האם חובה להבריש בביצה ?
תודה

יניב

ערב טוב
כרגיל מתכונים שמצליחים תמיד.תודה על הכל!!
כמה שאלות:
1. אפשר קמח ללא גלוטן?
2.אפשר ללא זעתר(למרות שזה יכול להוסיף לדעתי)
3.מה זה חבנית?

קארין

ביידיש זה נקרא פלעצלך. אני מכינה עם קמח כוסמין !

עדה

ניקי בוקר טוב. האם אפשר להשתמש בקמח עם שמרים מוכן?

תהילה

בצק מעולה. תודה!
אפשר לעשות את העיגולים יותר גדולים שיתאימו ללחמעגון?

1 13 14 15