פיתות עם בצל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פיתות עם בצל

פיתות עם בצל

זה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי, כיף לי להתעסק עם בצק שמרים ולדמיין את התוצאה הסופית, הריח המשגע שיש במטבח. נכון שאין כמו בצל מטוגן ? עכשיו תדמיינו בצל מטוגן בתוך מאפה שמרים וזה טעים ברמות!

12 יחידות

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג’) / שליש שקית שמרים טריים (17 ג’)
3/4 כף סוכר
כפית מלח שטוחה
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים (2/3 כוס)

מילוי בצל:
5 בצלים חתוכים קטן
8 שיני שום פרוסות
פלפל שחור גרוס
מלח
קצת זעתר

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

הכנות:

1. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב ואז להוסיף את השום הזעתר ולהמשיך לטגן עד שהכל זהוב, בערך 15 דקות, לבחוש מידי פעם. כדאי להעביר לנייר סופג בסיום.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה ולהתפיח כ 30 דקות.

3. לרדד לעלה לא דק במיוחד ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ, כל עיגול לרדד שיהיה דק יותר ולהעביר לחבנית, להתפיח כ 40 דקות ללחוץ עם האצבעות במרכז לעשות בור קטן או ללחוץ עם כוסית קטנה.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות., להבריש עם ביצה ולמלא את המרכז עם מילוי הבצל.

*5. להכניס לתנור ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב. לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.

65446 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פיתות עם בצלפיתות עם בצלפיתות עם בצל

פיתות עם בצלפיתות עם בצל

גולשים מכינים וממליצים:

שלולית ענקית : “מושלם!!!!!!! כמו בכל המתכונים הכנתי עם קמח כוסמין 80% ויצא מעוווולה”

151
תגובות

  הרשם  
עדכן
חיהלה

יש תחליף לזעתר?

מוריה

הי ניקי..
הכנתי אתמול ויצא מעולה.
ובכלל בעלי מברך אותך יומיום…;)
רציתי רק לשאול- האפליקציה בפלא’ פתאום לא נפתחת לי ביומיים האחרונים. יש לך מושג למה?
לא יכולה בלי האפליקציה…:/

שרה

הי ניקי תודה על המתכונים המושלמים!!
לא הבנתי כמה קמח… כתוב 300 גרם אבל 2 כוסות +2 כפות זה כמעט 500 גרם.. כמה לשים?

יהודית

תודה רבה! יצא לי מעולה
אני מכינה מלא מהמתכונים שלך ותמיד יוצא מצוין!
תודה!!

תמר החמודה

תודה!! יצא כזה מעולה. ונעלם כלא היה. היה כייף לסיים ככה את החמץ. נראה לי שזה יהיה מתכון שבועי ישר אחרי פסח!

efi

הכנתי הערב, הפיתות יצאו מצויינות וטעימות. תודה גם על כל שאר המתכונים הטובים.

ש.מ.

הי ניקי.
הבצק יצא לי ממש נוזלי ודביקקק!
וגם לא תפח לי..
יש לך רעיון מדוע זה קרה??