פיתות עם בצל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פיתות עם בצל

פיתות עם בצל

זה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי, כיף לי להתעסק עם בצק שמרים ולדמיין את התוצאה הסופית, הריח המשגע שיש במטבח. נכון שאין כמו בצל מטוגן ? עכשיו תדמיינו בצל מטוגן בתוך מאפה שמרים וזה טעים ברמות!

12 יחידות

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג’) / שליש שקית שמרים טריים (17 ג’)
3/4 כף סוכר
כפית מלח שטוחה
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים (2/3 כוס)

מילוי בצל:
5 בצלים חתוכים קטן
8 שיני שום פרוסות
פלפל שחור גרוס
מלח
קצת זעתר

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

הכנות:

1. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב ואז להוסיף את השום הזעתר ולהמשיך לטגן עד שהכל זהוב, בערך 15 דקות, לבחוש מידי פעם. כדאי להעביר לנייר סופג בסיום.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה ולהתפיח כ 30 דקות.

3. לרדד לעלה לא דק במיוחד ולקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ, כל עיגול לרדד שיהיה דק יותר ולהעביר לחבנית, להתפיח כ 40 דקות ללחוץ עם האצבעות במרכז לעשות בור קטן או ללחוץ עם כוסית קטנה.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות., להבריש עם ביצה ולמלא את המרכז עם מילוי הבצל.

*5. להכניס לתנור ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב. לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.

65137 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פיתות עם בצלפיתות עם בצלפיתות עם בצל

פיתות עם בצלפיתות עם בצל

גולשים מכינים וממליצים:

שלולית ענקית : “מושלם!!!!!!! כמו בכל המתכונים הכנתי עם קמח כוסמין 80% ויצא מעוווולה”

151
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאורה

לא ברור לי מדוע בכל מתכון שלך מופיעה פרסומת שמסתירה את המתכון
ח ב ל

נוי

אוף עשיתי הכל כמו המתכון
הבצק יצא לי מאוד גמיש
כזה כשמרדדים אותו הוא חוזר מעט כמו מסטיק אבל השתלטתי עליו,
לעומת זאת יצאו בדיוק כמו בתמונה באפייה
אבל קשים ויבשים… כמו קרקרים :/

לינוי

יש לי תנור חלש לעשות על טורבו ?

חני

היי ניקי,
האם אפשר להמיר בקמח תופח, והאם ניתן ללוש ביד ללא מיקסר?
תודה 🙂

שיראל

מתכון מעולה פיתות רכות וטעימות..
פינוק מושלם לקחת לעבודה..
תודה ניקי על האתר המוצלח…

דנה

ניתן להכין עכשיו את הבצק ולהתפיח במקרר? רוצה לאפות בערב ואין לי זמן להכין את הבצק לפני .

חני

היי ניקי,
יש לי קוביית שמרים. כמה לשים ממנה?