לביבות זוקיני

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות זוקיני

לביבות זוקיני

למה דווקא לביבות ? בארוחה לסיום הצום אני בדרך כלל מכינה לביבות.
אני מאוד בעד ירקות ולא איכפת לי באיזה צורה הם מגיעים.
גיליתי שהילדים הגדולים אוהבים לאכול לביבות, אני שמה ליד את מטבל הקסמים ולא יאמן איך הלביבות האלה מתחסלות.
יש משהו במטבל הזה שבשילוב עם הלביבות זה דבר מדהים. אם יש מישהו שעדיין לא הכין זה חובה אתם לא תאמינו כמה שזה טעים.

מרכיבים:

בצל
2 זוקיני גדולים (500 ג’)
תפוח אדמה גדול
ביצה
2 שיני שום
70 ג’ קמח (חצי כוס)


הכנות:

1. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום זהוב.

2. לגרד את הזוקיני אין צורך לקלף רק לשטוף טוב, לגרד את התפוח אדמה להוסיף את הבצל יחד עם הקמח והביצה, לערבב לעיסה אחידה.

3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, להכין לביבות ללחוץ להוצאת נוזלים, קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

5. למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן, לסדר את הלביבות לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב, להפוך ולאפות עד שמזהיב 15 – 2- דקות.

כדאי לדעת ש…
ללחוץ טוב ולהוציא את הנוזלים במיוחד למי שמתכוון לאפות, בלביבות הראשונות יש קצת נוזלים בהמשך יש יותר. אפשר להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, טעים בטמ”פ החדר, מתאים לפיקניק ובתוך כריך.

6581 צפיות 28 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות זוקינילביבות זוקינילביבות זוקיני


16
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוסה

היי ניקי,רוצה להכין את הלביבות אבל חלק מהאורחים טבעוניים. אפשר להכין בלי ביצה? מה אפשר לשים במקום.תודה וחג שמח

חני

מה מתאים להגיש עם הלביבות בנוסף לשמנת? או שלא צריך וזה משביע..

פנינה רחלין

מיקי התודעתי לאתר שלך דרך הבן שלי שהתאהב בבישול בזכותך , וגם אני נהנית תודה ללאיזה רוטב את מוסיפה ללביבות זוקיני ? תודה פנינה

גלית

האם ניתן להכין את הלביבות בחמישי שלושה ימים מראש? מתכוונת לאפות אותן

מירב

ואם אין תפוח אדמה ?

מרגלית

האם אפשר להשתמש בקישואים רגילים במקום זוקיני ?

אלוני עינת

במה ניתן להשתמש במקום קמח