יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכונים לחנוכה מתכונים ליום כיפור

לביבות זוקיני

16 ספטמבר 2018
(Visited 54,691 times, 12 visits today)
לביבות זוקיני

לביבות זוקיני

למה דווקא לביבות ? בארוחה לסיום הצום אני בדרך כלל מכינה לביבות.
אני מאוד בעד ירקות ולא איכפת לי באיזה צורה הם מגיעים.
גיליתי שהילדים הגדולים אוהבים לאכול לביבות, אני שמה ליד את מטבל הקסמים ולא יאמן איך הלביבות האלה מתחסלות.
יש משהו במטבל הזה שבשילוב עם הלביבות זה דבר מדהים. אם יש מישהו שעדיין לא הכין זה חובה אתם לא תאמינו כמה שזה טעים.

מרכיבים:

בצל
2 זוקיני גדולים (500 ג’)
תפוח אדמה גדול
ביצה
2 שיני שום
70 ג’ קמח (חצי כוס)
1/4 כפית פלפל שחור
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • פנקייק עבה רך ואוורירי

    כשאתם חושבים על פנקייק מה עולה לכם בראש ?
    אני אוהבת פנקייק עבה שמורגש בכל ביס וחשוב לי שיהיה רך כמו הפנקייק שאוכלים בבית קפה ששמים עליו שוקולד וקצפת.
    סירופ מייפל או סירופ שוקולד בנדיבות, המקפידים יוסיפו תותים ותאמינו לי שאתם לא תזמינו פנקייק בבית קפה יותר אלא תכינו לבד במטבח הפרטי שלכם.
    חשובה לכם הצורה ? הפנקייק יוצא עגול יפהפה, פנקייק קלאסי גבוה מסוג הפנקייק שאי אפשר לומר להם לא.
    הכי כיף ההכנה בלי מיקסר הכל בערבוב ידני, קלות ההכנה מדהימה! הוספתי טוויסט קטן שמשגע את הילדים וקיבלתי פנקייק מושלם רך ואוורירי.
    תשמרו במועדפים זה אחד המתכונים הטובים.

    22 יחידות

הכנות:

1. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום זהוב.

2. לגרד את הזוקיני אין צורך לקלף רק לשטוף טוב, לגרד את התפוח אדמה להוסיף את הבצל יחד עם הקמח והביצה, לערבב לעיסה אחידה.

3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, להכין לביבות ללחוץ להוצאת נוזלים, קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

5. למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן, לסדר את הלביבות לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב, להפוך ולאפות עד שמזהיב 15 – 2- דקות.

כדאי לדעת ש…
ללחוץ טוב ולהוציא את הנוזלים במיוחד למי שמתכוון לאפות, בלביבות הראשונות יש קצת נוזלים בהמשך יש יותר. אפשר להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, טעים בטמ”פ החדר, מתאים לפיקניק ובתוך כריך.

לביבות זוקינילביבות זוקינילביבות זוקיני

הרשם
עדכן
54 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, מה דעתך על ענייני שמן; זית או רגיל במקרה של טיגון לביבות כאלו? תודה, כרגיל 🙂

האם אפשר לשמור את העיסה במקרר? אני מאחרת יומיים ברצף ורציתי לדעת אם אפשר להכין כמות גדולה בפעם אחת…

היי ניקי, שיגעתי אותך 🙂 סליחה.
האם ניתן להכין גם קישוא רגיל? ובמידה וכן, כמה יחידות קישוא מדובר?

היי ניקי יקרה, באיזה חלק של המגרדת להשתמש? בחורים הגדולים או הקטנים? תודה מראש 🙂

היי ניקי
שאלה: האם לקציצות הזוקיני יתאים להכין רוטב עגבניות חמוץ -מתוק ,האם זה ילך ביחד ?

היי ניקי ,
האצלינו מאוד אוהבים רוטב עגבניות חמוץ-מתוק,
השאלה :האם רוטב עגבניות מתאים לחמם בו את קציצות הזוקיני ?

ועוד משהו ,
הוספתי 2 כפות שמיר קצוץ לתערובת שהוסיף המון המון לטעם.