לביבות זוקיני
למה דווקא לביבות ? בארוחה לסיום הצום אני בדרך כלל מכינה לביבות.
אני מאוד בעד ירקות ולא איכפת לי באיזה צורה הם מגיעים.
גיליתי שהילדים הגדולים אוהבים לאכול לביבות, אני שמה ליד את מטבל הקסמים ולא יאמן איך הלביבות האלה מתחסלות.
יש משהו במטבל הזה שבשילוב עם הלביבות זה דבר מדהים. אם יש מישהו שעדיין לא הכין זה חובה אתם לא תאמינו כמה שזה טעים.
מרכיבים:
בצל
2 זוקיני גדולים (500 ג')
תפוח אדמה גדול
ביצה
2 שיני שום
70 ג' קמח (חצי כוס)
1/4 כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום זהוב.
2. לגרד את הזוקיני אין צורך לקלף רק לשטוף טוב, לגרד את התפוח אדמה להוסיף את הבצל יחד עם הקמח והביצה, לערבב לעיסה אחידה.
3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, להכין לביבות ללחוץ להוצאת נוזלים, קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
5. למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן, לסדר את הלביבות לאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב, להפוך ולאפות עד שמזהיב 15 – 2- דקות.
כדאי לדעת ש…
ללחוץ טוב ולהוציא את הנוזלים במיוחד למי שמתכוון לאפות, בלביבות הראשונות יש קצת נוזלים בהמשך יש יותר. אפשר להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר, טעים בטמ"פ החדר, מתאים לפיקניק ובתוך כריך.