יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים תוספות

שקשוקה חריפה

8 מרץ 2018
(Visited 19,815 times, 1 visits today)
שקשוקה חריפה

שקשוקה חריפה

טעים טעים טעים, לכתוב עוד פעם טעים ? איזה כיף לאכול שקשוקה חריפה מהסוג ששורף בפה יחד העגבניות הטעימות. מה שהכי שווה בשקשוקה זה לשבור את החלמון לתוך העגבניות וזה מתמזג הכל ביחד וזה הכי טעים.
מרגישים שאני אוהבת שקשוקה נכון ? לפעמים אני חושבת לעצמי מה כבר הבנאדם צריך בשביל להרגיש טוב ?
מחבת מלאה שקשוקה חריפה חמה ליד להגיש לחמניות או כל סוג של לחם, לטבול את הלחם בשקשוקה ולהרגיש הכי טוב בעולם, אין יותר טוב מזה.

 

מרכיבים:

5 עגבניות אדומות גדולות
2 בצלים
5 – 6 שיני שום
5 – 6 נקניקיות חריפות (מרגז)
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל צהוב
2 – 1 כוסות מים
כף פפריקה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

4 ביצים
כף פטרוזיליה קצוצה

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבנייה בחלק התחתון. כשהמים רותחים להכניס את העגבניות ל 5 דקות להוציא ולהמתין לקירור ואז לקלף את הקליפה. מצד שני אם למישהו לא בא לעשות את השלב הזה שידלג עליו.

2. לקצוץ את הבצל ואת השום לפרוס לפרוסות, לחמם מחבת חמה עם שמן להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות, לקצוץ את הפלפל החריף והפלפל הרגיל ולהוסיף לטיגון תוך כדי להוסיף את השום לטיגון קל (אני מתה על הריח הזה)

3. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לבצל לטיגון של 2 דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את המים סוכר ולתבל, לבשל כ 20 דקות על אש נמוכה בינונית מידי פעם ערבב. (אפשר גם לטעום בדרך…)

4. לחתוך את המרגז לשלושה חלקים ולהוסיף לעגבניות, לבשל כמה דקות.

*5. לשבור את הביצים לתוך המחבת לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות.
לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה.

כדאי לדעת ש…
השקשוקה הזאת חריפה מאוד, מי שרוצה קצת למתן אבל עדיין שיורגש חריף שיוריד את הפלפל החריף המרגז מספיק חריף.
אני יודעת שאין בצל בשקשוקה אני מתעקשת לשים זה תורם המון לטעם ולמרקם, לא בא לכם אל תשימו.
הכנה מראש מה עושים ? עד הוספת המרגז אפשר להכין יום מראש, ביום ההכנה להוסיף את המרגז ואת הביצים, חשוב לבשל עד שהחלמון רך ולא לייבש אותו. לפני ההגשה להכניס לתנור מכוסה על 180 מעלות בערך 15 – 20 דקות.
רוצים פרווה ? תורידו את המרגז.

מעולה! השקשוקה הזאת נהדרת.

שקשוקה חריפהשקשוקה חריפהשקשוקה חריפה

שקשוקה חריפהשקשוקה חריפה

גולשים מכינים וממליצים:

נדב : “מדהייים חריף אש…”

חני : “שקשוקה מעולה!!!”

הרשם
עדכן
10 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יש לי נקניק רגיל לשים אותו או לוותר
פפריקה חריפה נכון?

אפשר לוותא על הנקניקיות פשוט עכשיו אני מכינה ואין לי

הכנתי. יצא מושלם

שמבשלים את השקשוקה בשלב הראשוני
(לפני הכנסת הביצים).. זה עם מכסה פתוח?

יצא טעים בטירווווף!!!!!!
הכל התחסל תוך שנייה, ואם היה עוד גם היה מתחסל

אין על המתכונים המדהימים שלך! הכל כל כך טעים!

לא הצלחתי להבין את הקטע של התנור…