שקשוקה חריפה
טעים טעים טעים, לכתוב עוד פעם טעים ? איזה כיף לאכול שקשוקה חריפה מהסוג ששורף בפה יחד העגבניות הטעימות. מה שהכי שווה בשקשוקה זה לשבור את החלמון לתוך העגבניות וזה מתמזג הכל ביחד וזה הכי טעים.
מרגישים שאני אוהבת שקשוקה נכון ? לפעמים אני חושבת לעצמי מה כבר הבנאדם צריך בשביל להרגיש טוב ?
מחבת מלאה שקשוקה חריפה חמה ליד להגיש לחמניות או כל סוג של לחם, לטבול את הלחם בשקשוקה ולהרגיש הכי טוב בעולם, אין יותר טוב מזה.
מרכיבים:
5 עגבניות אדומות גדולות
2 בצלים
5 – 6 שיני שום
5 – 6 נקניקיות חריפות (מרגז)
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל צהוב
2 – 1 כוסות מים
כף פפריקה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
4 ביצים
כף פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבנייה בחלק התחתון. כשהמים רותחים להכניס את העגבניות ל 5 דקות להוציא ולהמתין לקירור ואז לקלף את הקליפה. מצד שני אם למישהו לא בא לעשות את השלב הזה שידלג עליו.
2. לקצוץ את הבצל ואת השום לפרוס לפרוסות, לחמם מחבת חמה עם שמן להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות, לקצוץ את הפלפל החריף והפלפל הרגיל ולהוסיף לטיגון תוך כדי להוסיף את השום לטיגון קל (אני מתה על הריח הזה)
3. לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לבצל לטיגון של 2 דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את המים סוכר ולתבל, לבשל כ 20 דקות על אש נמוכה בינונית מידי פעם ערבב. (אפשר גם לטעום בדרך…)
4. לחתוך את המרגז לשלושה חלקים ולהוסיף לעגבניות, לבשל כמה דקות.
*5. לשבור את הביצים לתוך המחבת לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות.
לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה.
כדאי לדעת ש…
השקשוקה הזאת חריפה מאוד, מי שרוצה קצת למתן אבל עדיין שיורגש חריף שיוריד את הפלפל החריף המרגז מספיק חריף.
אני יודעת שאין בצל בשקשוקה אני מתעקשת לשים זה תורם המון לטעם ולמרקם, לא בא לכם אל תשימו.
הכנה מראש מה עושים ? עד הוספת המרגז אפשר להכין יום מראש, ביום ההכנה להוסיף את המרגז ואת הביצים, חשוב לבשל עד שהחלמון רך ולא לייבש אותו. לפני ההגשה להכניס לתנור מכוסה על 180 מעלות בערך 15 – 20 דקות.
רוצים פרווה ? תורידו את המרגז.
מעולה! השקשוקה הזאת נהדרת.
גולשים מכינים וממליצים:
נדב : "מדהייים חריף אש…"
חני : "שקשוקה מעולה!!!"