סלט בריא לאירוח
הסלט הזה מדהים וטעים להפליא הכנסתי בפנים את כל מה שאני אוהבת הוא נהדר לאירוח יש כאן הכל זאת בעצם ארוחה שלמה בקערה, אם אתם רוצים להפגיז באירוח עם סלט טוב זה בדיוק המתכון לזה.
הקלף הסודי של הסלט זה הרוטב שהופך את הסלט מסתם סלט לסלט שאי אפשר לעמוד בפניו המתיקות של הבטטה והרעננות של המלפפונים יחד עם החמיצות של העגבניות שרי העלי חסה הפריכים והקראנץ של האגוזי מלך אין דברים כאלה.
לקחת מזלג ולאכול ישר מהקערה מושלם 🙂
4 מנות
מרכיבים:
חסה גדולה טרייה שטופה מיובשת קרועה לחתיכות / אפשר סוגי חסה שונים / עליי בייבי
3 מלפפונים חתוכים למקלות קצרים / קוביות
20 עגבניות שרי חצויות
2 גזרים מקולפים עם קולפן חצויים
10 פטריות שמפיניון פרוסות
בטטה בינונית חתוכה לקוביות בינוניות
3 פלפלים אדומים
2 חופנים אגוזי מלך שבורים / חמוציות
5 – 6 פרוסות לחם מלא
ויניגרט הדרים:
3 כפות שמן זית
מיץ סחוט מתפוז אחד
כף חומץ בלסמי
כפית חרדל דיז'ון
כף גדושה סילאן
שליש כפית מלח
נגיעה של פלפל שחור
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית.
2. לחצות את הפלפלים להוציא את הפנים לסדר בחצי תבנית כשהצד הקמור כלי מעלה, בחצי השני להניח את קוביות הבטטה להזליף שמן זית ולהמליח לאפות כ 40 דקות לצנן את הפלפלים לקלף ולחתוך לרצועות.
3. חסה לקרוע לחתיכות בינוניות להעביר לקערה יחד עם שאר הירקות כולל הבטטה והפלפלים.
4. הכנת הויניגרט:
לערבב את כל המצרכים להעביר לצנצנת קטנה לשקשק היטב שהכל יתמזג לרוטב אחיד ולתבל את הסלט לפני ההגשה, להוסיף קצת לערבב בעדינות רצוי בידיים ולוודא שהרוטב עוטף את העלים והירקות, נראה שחסר תוסיפו עוד בלי להגזים.
5. אם אתם בעניין של חלבי פטה מגורדת מעל לפני ההגשה, את הפרוסות לקלות בטוסטר אפשר להגיש ליד או לחתוך לקוביות ולהוסיף לסלט לפני ההגשה.