דג סול אפוי בתנור
קיבלתי המון בקשות לסול בדרך כלל נהוג לטגן את הדג הזה, עובר נפלא טיגון בגלל זה הוא חביב הילדים אבל מאז שהתחלתי להקפיד על מה שאני אוכלת אני משתדלת לטגן פחות ומה שאני יכולה אני מכניסה לתנור.
דג סול אפוי עם ירקות במינימום שמן, הלכתי על ירקות ולא פחמימות ואת הכל הגשתי במעטפות אני מאוד אוהבת את צורת ההגשה הזאת, מסיימים לאכול והכל הולך לפח בלי כלים מיותרים איזה בונוס נהדר.
מומלץ ביותר למי שמחפש מנה ראשונה בחג שפויה לשומרי משקל או מי שבתהליכים של הורדה במשקל, נטו דג וירקות ללא פחמימות.
3 מנות
מרכיבים:
3 דגי סול (פוטית)
כף שמן זית
כף מים
כפית סילאן
חצי כפית חרדל
חצי כפית שום כתוש
מלח – פלפל
כפית שמן
150 ג' עיגולי פלפל שושקה
150 ג' שעועית ירוקה קצרה (קפואים)
עגבנייה פרוסה דק
הכנות:
1. להשרות את הסול בלימון כ 30 דקות לשטוף ולייבש.
2.להכין את סירות הנייר, לקפל נייר אפייה בצורת אקורדיון לסגור בצדדים עם חוט פשתן ולפתוח את האמצע זה נראה כמו סירה.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לפרוס את השושקה לפרוסות דקות להעביר לקערה יחד עם השעועית הירוקה להוסיף כפית שמן ומלח פלפל לערבב היטב להעביר לסירות ולאפות 15 דקות.
5. לערבב שמן, מים, חרדל, שום כתוש, סילאן ומלח פלפל ולתבל את הדגים, להניח דג אחד במעטפה על הירקות, לשים 2 – 3 פרוסות עגבנייה להמליח ולאפות 10 – 12 דקות.