ארוחת בוקר ישראלית דלת קלוריות
ארוחת בוקר ישראלית למי שרוצה להתפנק בבוקר או בארוחת ערב ועדיין לשמור על הקלוריות בשליטה, כל מי שרוצה לשמור על המשקל או להוריד אפשר לאכול ואפילו לאכול טוב רק לא להגזים עם הכמויות ולהוריד את מה שלא טוב.
קשה להגדיר כמויות אומרים שמי שבדיאטה מומלץ לו לאכול כ 500 קלוריות בבוקר ועדיין כל אחד צריך לאכול מה שמתאים לו ולהיות קשוב לגופו ובסופו של דבר כן מומלץ לאכול משהו בבוקר בשביל להתחיל את היום כמו שצריך.
אז שיחקתי קצת עם ארוחת בוקר ישראלית שכולם אוהבים לאכול.
מרכיבים:
ביצה
כף קוואקר – שיבולת שועל דקה (אופציה)
פרוסת לחם מקמח מלא / פיתה מיני כוסמין
כף טונה במים מפוררת
2 עלי חסה
עגבנייה
מלפפון
מעט זעתר
2 כפות גבינה לבנה / גבינה צפתית
הכנות:
1. אני קודם כל מתחילה עם הסלט אני חותכת את הירקות דק מוסיפה זעתר וטונה מלח ומשאירה בצד, אני לא רוצה להוסיף שמן אבל אני לא רוצה סלט יבש לכן אני משאירה אותו מספר דקות בצד שהירקות יגירו נוזלים (המלח גורם לנוזלים לצאת יותר מהר).
2. לחמם מחבת להתיז ספריי שמן לטרוף את הביצה והקוואקר ולטגן בסבלנות משני הצדדים, לקפל לשניים ולהעביר לצלחת, ליד לסדר את הסלט ואת הגבינה לבנה, בתאבון.
3. יש כאן כ 350 קלוריות (אני לא מחשיבה ירקות) אפשר להוסיף לקינוח יוגורט 1.5% (לא צריך להוסיף לו כלום) או נקטרינה, מרגישים צורך ביותר ? ביצה נוספת תקפיץ את הקלוריות במידה משמעותית, אפשר להגדיל את הסלט (קלוריות חינמיות) להוסיף מעט שמן לקחת פיתה כוסמין נוספת מומלץ לשתות כוס מים לפני שמתחילים לאכול.