


גרנולה ביתית
אם יש מתכון שחייבים להכין זה המתכון הזה, מבחינתי זה כמו קורנפלקס למבוגרים אבל בריא מלא דברים טובים שרק עושים טוב לגוף שלנו.
קערה בבוקר עם יוגורט ופירות זאת התחלת בוקר נהדר. אני הגעתי למצב שאני מנשנשת רק את הגרנולה ואני לא מוסיפה כלום.
זה עומד לי על קצה הלשון ואני חייבת לומר את זה, אני לא מבינה למה אנשים קונים גרנולה ולא מכינים בבית ? לא חבל על הכסף ועל זה שאתם לא יודעים בדיוק מה הכניסו בפנים ?
תכינו בבית זה ממכר בטירוף, ברגע שמתחילים להכין לא מפסיקים, תזכרו שאמרתי לכם את זה 🙂
כמות גדולה
זמן הכנה:
כ – 35 – 40 דקות
מרכיבים:
3 כוסות שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
כוס שקדים מולבנים חצויים / מקלות שקדים
כוס גרעיני חמניה
כוס גרעיני דלעת
חצי כוס פיסטוקים
כוס צימוקים כהים
כוס בננות מיובשות
חצי כוס סילאן
כפית קינמון
2 כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן
הכנות:
1. לערבב שמן, סילאן, קינמון וסוכר חום. לערבב את שאר המצרכים חוץ מהצימוקים והבננות ולהוסיף את תערובת הסילאן, לערבב היטב (בידיים נו מה ?) ולשטח בתבנית מרופדת בנייר אפיה של התנור
2. 160 מעלות כ 30 דקות כל כמה דקות לערבב, כשהגרנולה יוצאת מהתנור להמשיך לערבב מידי פעם, כשהיא מתקררת להוסיף את הבננות והצימוקים. ולאכסן בכלי סגור
3. להגיש עם יוגורט שאוהבים ולהתענג.
אחרי שמכינים בבית לא קונים יותר אף פעם!
גולשים מכינים וממליצים:
ניני : ניקי תודה! יצא מדהים!!!
חיה : ניקי, מתכון מעולה!!! בעלי בכלל לא אוהב גרנולה קנויה, הכנתי בשבילי, הוא סיים את הכל ושאל מתי אני מכינה עוד פעם…;-) אגב, הוספתי קוקוס. יצא מהמם!
ירדן : ניקי היקרה,
אני ממש לא אוהבת גרנולה קנויה- אבל בעלי מת על זה. אז אמרתי- ננסה להכין ביתי- תמיד טוב יותר. הכנתי ו- התמכרתי!!! ניקי- אין דברים כאלה!!! זה טעים בטירוף!!! עוד מתכון מוצלח שלך- יצא להיט!!!
אסנת : יצא מדהים!!!! וההכנה ממש ממש פשוטה, שדרגתי עם שומשום ויצא אליפות!
ישראלה : “אכן מאז שהתחלתי להכין את הגרנולה הזאת לא קניתי עוד אף פעם . אין כזאת גרנולה . הילדים מתעקשים שתמיד תמיד תהיה כזאת ואז מגיעים החברים ומחסלים ….ניקי את אלופה !!!!”
היי ניקי,
יש אפשרות להכין את המתכון הזה כחטיף גרנולה?
אם כן, אז איך מבחינת התנור..
תודה רבה!
גרנולה מעולה, מאז שגיליתי את המתכון הזה , לא קניתי גרנולה!
שאלה האם אפשר לשים צנוברים ושומשום ומתי?
ניקי כמה זמן אפשר לשמור גרנולה מוכנה?
היי ניקי!
אני תמיד מחפשת מתכונים קודם כל אצלך!
עברתי על כל התגובות ולא ראיתי ששאלו.
באיזה שמן להשתמש? האם אפשר שמן זית?
תודה!
ניקי את פשוט גאונה!
אני כל כך אוהבת גרנולה, אבל שנים לא העזתי לאכול כי לא מצאתי מוצר קנוי מספיק איכותי, שלא נדבר על הקלוריות. וגם תמיד גרנולה קנויה לא טעימה לי. אזרתי אומץ להכין את המתכון שלך ולהפתעתי יצא לא פחות ממושלם! כל כך טעים ומזין ובקלי קלות. כולם טרפו, אפילו הקטנה הבררנית שלי. פשוט תענוג!
תודה מקרב לב על מתכונים מופלאים❤
אם יש לי שיבולת שועל להכנה מהירה. ( קראתי תגובות) האם אפשר להכניס לתנור לאחר 20-30 דקות דל אפיה?
הי
מה ההבדל בין המתכון הסה לבין המתכון השני לגרנולה שיש באתר?