יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

איך לאכול בריא עוגות ועוגיות עם שמן עוגות וקינוחים עוגות תפוחים

עוגת תפוחים בחושה ובריאה

1 ינואר 2013
(Visited 22,990 times, 1 visits today)

עוגת תפוחים בחושה ובריאה

 הנה אפשרות בריאה – והמועדפת  עליי ביותר ממטבחה של ניקי ב  :עוגה טעימה לשעות אחר הצהריים .
העוגה הזו היא אחת העוגות הכי אהובות באתר וזו הגירסה הבריאה יותר. ( פחות סוכר, פחות שמן , שימוש בשמן בריא יותר)

גירסה בריאה : טל מנחם

תבנית : 24

מרכיבים:

4 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות.
4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום.
1/4 כוס סילאן – ללא תוספת סוכר
280 גר’ קמח שיפון מלא
כפית אבקת אפייה גדושה
1/2 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
1/2 כוס רסק תפוחים – ללא תוספת סוכר
כפית תמצית וניל
כפית קינמון גדושה
קורט מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • עוגת שיש רכה ועסיסית פרווה

    הכנתי עוגת שיש ביתית במיוחד לכבוד השבת, רכה, אוורירית, מפנקת, משגעת. מזכירה מאוד את העוגות של פעם שסבתא הייתה מכינה.
    אין כמו העוגות של פעם הרכות והטעם אין משהו שיכול להתחרות בזה.
    העוגה פרווה על בסיס שמן והיא יוצאת נהדר. אם אני מדמיינת את העוגה המושלמת ליד הקפה זאת עוגת שיש רכה ועסיסית והיא על בסיס מים!
    תפנו לכם 10 דקות תכינו את העוגה ותכניסו לתנור, אחרי שעה יש לכם עוגת שיש למשפחה רכה וטעימה בטירוף.
    כדאי להחביא אותה זה מסוג העוגות שלא מפסיקים לישר אותן.
    שמתם לב שבזמן האחרון התחלתי להתעסק עם עוגות מים ? בחיי שאלו עוגות קסם.

    תבנית 26

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. לערבב את כל הרטובים  יחד להכניס את היבשים ולבחוש. להכניס לתנור לטמפ’ של 180 מעלות 35-40 דק’ .

המתכון המקורי נמצא כאן עוגת תפוחים בחושה מעולה!

רק בריאות!

טל מנחם – יועצת לאורח חיים בריא | תזונת ילדים בני נוער | שיפור תזונת משפחה| תכניות לימודים בבתי ספר וגנים.

לעידכוני בריאות שוטפים הצטרפו לדף הפייסבוק :
http://www.facebook.com/#!/pages/Eatright/18176142525678

גולשים מכינים וממליצים:

דניאלה : “אפיתי את העוגה לפני כיומיים עם תערובת קמחים נטולי גלוטן.
מה אומר… אחת העוגות היותר מוצלחות שאכלתי בשנים האחרונות. ההתלהבות נרשמה גם בקרב הטועמים.
מתכון קל וטעים כל כך!! תודה רבה לך.”

הרשם
עדכן
58 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי,
אסור לי קמח בכלל ורציתי לדעת אם אפשר לשים במקום הקמח שיפון, קמח קוקוס?

נראה מעולה!
יש אפשרות להחליף את הסוכר בתחליף טבעי יותר, כגון סילאן או דבש? ואם כן, בכמה להמיר?
תודה! נהנית מאוד מהמתכונים שלך!!

הי ניקי.
העוגה נראית מעולה! אבל אין לי סילאן. אפשר להמיר בדבש?
תודה ענקית!!

במה אפשר להחליף את שמן הקוקוס?
אפשר גם עם קמח כוסמין?

שלום ניקי, מה אפשר לשים במקום רסק תפוחים? 1 כוס מים?
ואם אני מניקה לקנח כוסמין, מה הכמות?

שלום ניקי
המתכונים שלך תמיד מוצלחים.
אצלנו בבית אסור סוכר. האם אפשר פשוט להחליף בסוכרזית או אולי יש לך מתכון לעוגת תפוחים שיותר מתאימה לסוכרתיים. תודה מראש.

איך לערבב? במיקסר?