עוגת תפוחים בחושה ובריאה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תפוחים בחושה ובריאה

 הנה אפשרות בריאה – והמועדפת  עליי ביותר ממטבחה של ניקי ב  :עוגה טעימה לשעות אחר הצהריים .
העוגה הזו היא אחת העוגות הכי אהובות באתר וזו הגירסה הבריאה יותר. ( פחות סוכר, פחות שמן , שימוש בשמן בריא יותר)

גירסה בריאה : טל מנחם

תבנית : 24

מרכיבים:

4 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות.
4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום.
1/4 כוס סילאן – ללא תוספת סוכר
280 גר’ קמח שיפון מלא
כפית אבקת אפייה גדושה
1/2 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
1/2 כוס רסק תפוחים – ללא תוספת סוכר
כפית תמצית וניל
כפית קינמון גדושה
קורט מלח

הכנות:

1. לערבב את כל הרטובים  יחד להכניס את היבשים ולבחוש. להכניס לתנור לטמפ’ של 180 מעלות 35-40 דק’ .

המתכון המקורי נמצא כאן עוגת תפוחים בחושה מעולה!

רק בריאות!

טל מנחם – יועצת לאורח חיים בריא | תזונת ילדים בני נוער | שיפור תזונת משפחה| תכניות לימודים בבתי ספר וגנים.

לעידכוני בריאות שוטפים הצטרפו לדף הפייסבוק :
http://www.facebook.com/#!/pages/Eatright/18176142525678

32200 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

דניאלה : “אפיתי את העוגה לפני כיומיים עם תערובת קמחים נטולי גלוטן.
מה אומר… אחת העוגות היותר מוצלחות שאכלתי בשנים האחרונות. ההתלהבות נרשמה גם בקרב הטועמים.
מתכון קל וטעים כל כך!! תודה רבה לך.”

54
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעה

העוגה יצאה לי דחוסה מאוד… האם היא אוירירית במקור?

ליאורה

העוגה יצאה אוורירית, רכה וטעימה! תודה ניקי ותודה טל על הגרסה הבריאה.
מקוה שתוציאו עוד גרסות בריאות גם לשאר העוגות הנפלאות שבאתר 🙂

שלומית

שלום ניקי תודה על המתכונים המעולים אין לי קמח שיפון,אפשר להחליף בקמח תופח רגיל או קמח מלא ? תודה

הדס

שלום ניקי וטל!

ראשית, אני מאוד אוהבת את האתר ואת המתכונים שלך!!!
ומאוד מברכת על ההוספות הבריאות מאת טל מנחם…

שנית, אני מאוד רוצה להכין את העוגה הזו… ואני יודעת ששאלו כבר לגבי כמות כוסות קמח השיפון- אך ממש אשמח לפירוט כמה כוסות בדיוק של קמח שיפון. [אין לי משקל מטבח:( ]

וגם, אנחנו לא אוהבים קוקוס בבית, האם כדאי בכל זאת שמן קוקוס בכבישה קרה בשביל העוגות? טעם הקוקוס מורגש? יש רעיון לתחליף אחר? אולי שמן זית בכבישה קרה?

תודה, ושבת שלום:)

מאירה

העוגה מעולה, טעימה ורכה. הכנתי אותה 3 פעמים בשבועיים.
כמו שאר המתכונים המוצלחים שלך! תודה 🙂

נעה

אפשר להחליף את הקמח שיפון בקמח מלא רגיל?
תודה 🙂

רחלי

עוגה מעולה וקלה