עגבניות מיובשות עם פטנט
עגבניות מיובשות עם פטנט זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין כל פעם שיש כמות גדולה של עגבניות שרי עגבניות מיובשות זה מסט חייב להיות אצלי במקרר, הן טובות לכל כך הרבה דברים, פסטות, כריכים, סלטים לנשנש זה יוצא מעדן.
אני אוהבת לשלב שום ושמן זית הצנצנות הקטנות האלה שוות משקלן בזהב וכמה שאני לא מכינה זה נחטף! הדבר היחיד שקצת מתסכל אותי שהתנור צריך לדלוק שעות בשביל לקבל עגבניות שרי מיובשות ואת זה פתרתי.
הסברתי במתכון איך מכינים עגבניות מיובשות בלי שהתנור ידלוק שעות ובנוסף נתתי טיפים שווים למטה מומלץ לקרוא.
ואני חייבת לסיים ב אל תיקנו זה מוצר יקר ונשגב מבינתי למה להוציא כסף טוב על משהו שאפשר להכין בבית בקלי קלות ולקבל תוצאה לא פחות ממושלמת.
מרכיבים:
קילו עגבניות שרי תמר גדולות
10 שיני שום חצויות שמנמנות
כפית שמן קנולה
מלח גס / מלח דק
שמן זית
2 צנצנות
הכנות:
1. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 15 דקות מראש.
2. לחצות את העגבניות שרי לסדר בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה, לחצות את שיני השום לערבב עם הכפית שמן ולהכניס בין העגבניות שרי.
3. לפזר מלח גס להוריד את חום התנור ל 150 מעלות לאפות את העגבניות שעה ועשרים דקות ולכבות לא לפתוח להשאיר בתנור סגור עוד 8 – 9 שעות העגבניות מתייבשות וזה יוצא נהדר.
טיפים לעגבניות מיובשות עם פטנט:
*מומלץ להשתמש בעגבניות שרי תמר בשרניות ויחסית גדולות, העגבניות בתנור מאבדות נפח ואם מראש משתמשים בעגבניות שרי תמר גדולות מקבלים עגבניות מיובשות גדולות יותר, חשוב לומר שעגבניות שרי תמר מתוקות יותר.
*שימו לב לחיסכון בחשמל אין צורך להדליק תנור מספר שעות (חבל) שעה אחת וקצת לכבות החום בתנור כבר עושה את העבודה כמו שצריך רק צריך סבלנות.
*חשוב שהשמן זית יכסה את העגבניות בצנצנת וכשמוציאים להוציא עם כפית ולא עם האצבעות.
*אפשר להוסיף לצנצנת עשבי תיבול, פלפל חריף, בזיליקום מאוד מתאים.
*אפשר לטחון ולקבל ממרח עגבניות מעולה לכריכים.
*תוספת מעולה לסלטים, פסטות, כריכים.
*נשמר כשבועיים בתנאי שיש מספיק שמן זית ולא נגעו עם האצבעות.
סלט חסה עם רוטב ויניגרט מעולה
מאפינס לארוחת בוקר