סלט עשבי תיבול ופיצוחים
איך חיכיתי להכין את הסלט הזה אני יודעת כמה שהוא טעים חגיגה לאוהבי הירוק והקראנץ, צריך לסלט הזה המון עשבי תיבול חגיגה אין סופית של פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ועוד דברים טובים והכל נכנס לקערה אחת.
אני אוהבת להגיש אותו כמו שהוא עשבי תיבול רעננים עם פיצוחים לקראנץ נגיעות של גזר ובצל פרוס דק.
סלט יפהפה לאירוח ולא רק הוא נהדר בתוך כריכים / סנדוויצ'ים והרוטב שמלווה אותו פגז ויניגרט לימון שכל כך מתאים לעשבי התיבול הכי סלט לאירוח מומלץ להכין הרבה.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
2 צרורות פטרוזיליה קצוצה (אם הם גדולים מספיק 1)
צרור כוסברה קצוצה
3 – 4 כפות בצל ירוק חתוך קטן
2 בצלים קטנים חצויים ופרוסים דק
2 גזרים מגורדים
2 חופנים אגוזי מלך קצוצים גס / פקאנים / חמוציות / צימוקים
רוטב ויניגרט לימון:
4 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
2 – 3 כפות מיץ לימון
כף דבש
כף מעט יותר חומץ בלסמי / חומץ בן יין
שלושת רבעי כפית חרדל
חצי כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לשטוף היטב את העשבי תיבול לייבש לקצוץ ולהעביר לקערה.
2. רוטב ויניגרט:
לערבב טוב את כל המרכיבים להעביר לצנצנת קטנה לסגור לשקשק בחוזקה ולתבל את הסלט, להוסיף קצת לערבב בעדינות רצוי בידיים ולוודא שהרוטב עוטף את העלים והירקות, נראה שחסר תוסיפו עוד בלי להגזים.
3. לפני ההגשה להוסיף את הפיצוחים לערבב ולהגיש.