סלט בריא לארוחת ערב
סלט מושקע בטירוף זה מסוג הסלטים שאני מאוד אוהבת להכין יש בו הכל תפוחי אדמה שנותנים לי פחמימות, ירקות בנדיבות וביצה וטונה מבחינת חלבון אני כבר מסודרת זה בעצם סלט שנותן ארוחה שלמה משביעה טעימה ומגוונת ביותר.
אני אוהבת להכין אותו לארוחת ערב לא צריך שום פחמימות נוספות הוא ממלא את הבטן כל כך טוב לפעמים אני מוסיפה גבינות מחליפה ירקות לפי הצורך הוא כל כך טעים והכי פשוט להכנה ובגלל שהמבחר גדול גם אביב מצטרף לחגיגה.
עוד משהו חשוב הרבה אנשים מחפשים אוכל לקחת עבודה הסלט הזה קלאסי לזה אין צורך לחמם רק לתבל לערבב ולהתחיל לאכול זאת ארוחת בריאות בקערה ואפילו לחם לא חייבים.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
חסה גדולה טרייה שטופה מיובשת קרועה לחתיכות / אפשר סוגי חסה שונים / עליי בייבי
2 קופסאות טונה מים /שמן
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות
2 ביצים קשות פרוסות
חציל מאורך
4 מלפפונים חמוצים חתוכים גס
עגבניות שרי חצויות
בצל סגול חצוי ופרוס דקדק
4 – 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
רוטב לימון:
3 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
כפית חרדל בסיסי
2 כפיות דבש
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחצות את החציל להמליח ולפלפל, לשים נייר אפייה בטוסטר לחיצה מסיבי להניח את החצילים כשהצד הפתוח כלפי מטה לסגור ולאפות כ 7 – 8 דקות לוודא שהחציל רך ושיש פסים זהובים ויפים בתחתית.
2. אפשרות נוספת לקלות בתנור, לשים בתבנית חציל שלם לא מקולף על נייר אפייה, לנקב את החצילים 4 – 5 חורים מכל הכיוונים להוסיף ליד את הפלפלים לאפות כ 45 דקות על 180 מעלות להפוך ולאפות עוד 15 דקות בסופו של דבר החציל אמור להיות רך לגמרי תבדקו שסכין חודרת בקלות.
3. לקרר להוציא את התוך ובינתיים לשים במסננת ולתת לנוזלים לצאת.
3. להרתיח סיר קטן עם מים מומלחים לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות לבשל 15 דקות הקוביות רכות אבל לא מתפרקות.
4. לקרוע את החסה לחתיכות בינוניות להעביר לקערה יחד עם העגבניות, בצל, תפוחי אדמה, מלפפון חמוץ והפטרוזיליה, להוסיף לסלט את נתחי בשר החציל, נתחי הטונה ואת פרוסות הביצים.
5. לשקשק את מצרכי הרוטב ולתבל את הסלט, אפשרות נוספת לתבל עם שמן זית ומלח פלפל.
להגיש עם גבינת שמנת, זיתים מתובלים, סלט עגבניות חריף.
אפשר לשחק למשל במקום החציל לשים מלפפונים, להוסיף אבוקדו, עגבניות רגילות, גבינה פטה, בולגרית.