פיצה מקמח שיפון מלא
פיצה מקמח שיפון מלא, פיצה בריאה יש דבר כזה ? פיצה זה דבר מאוד טעים אבל לומר שהיא בריאה זה כבר הסחפות.
אז איך בכל זאת עושים את הפיצה לקצת יותר בריאה ? משהו שאפשר לאכול בלי הרבה רגשות אשם וגם להנות ממנו
נוסח בריא : טל מנחם
מרכיבים:
חצי קילו קמח שיפון מלא
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח ים אטלנטי שטוחות
1/4 כוס שמן זית
חלמון
ביצה שלמה
רוטב עגבניות:
קופסת רסק עגבניות קטנה
בצל קטן קצוץ מטוגן
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח
תוספות:
זיתים פרוסים
עגבניות שרי חתוכות דק
תירס
פטריות
גבינה צפתית
גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
כל מה שאוהבים.
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
2. לחצות את הבצק לשנים, לרדד כל חלק לעלה גדול לחתוך למלבנים ארוכים, למרוח רוטב עגבניות, לפזר תוספות ומעל גבינה צהו3. להכניס לתנור, חום בינוני 15 דקות, או עד שהתחתית מזהיבה.
ערכים תזונתיים של המתכון :
עשיר בחומצה פולית וק.ב ויטמיני B , עשיר בסיבים תזונתיים , מגנזיום , וויטמין A.
טל מנחם www.eatright.co.il – יועצת לאורח חיים בריא | תזונת ילדים בני נוער | שיפור תזונת משפחה| תכניות לימודים בבתי ספר וגנים.