פיצה מקמח שיפון מלא

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פיצה מקמח שיפון מלא

פיצה מקמח שיפון מלא

פיצה מקמח שיפון מלא, פיצה בריאה יש דבר כזה ? פיצה זה דבר מאוד טעים אבל לומר שהיא בריאה זה כבר הסחפות.
אז איך בכל זאת עושים את הפיצה לקצת יותר בריאה ? משהו שאפשר לאכול בלי הרבה רגשות אשם וגם להנות ממנו

נוסח בריא : טל מנחם

מרכיבים:

חצי קילו קמח שיפון מלא
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח ים אטלנטי שטוחות
1/4 כוס שמן זית
חלמון
ביצה שלמה

רוטב עגבניות:
קופסת רסק עגבניות קטנה
בצל קטן קצוץ מטוגן
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח

תוספות:
זיתים פרוסים
עגבניות שרי חתוכות דק
תירס
פטריות
גבינה צפתית
גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
כל מה שאוהבים.

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחצות את הבצק לשנים, לרדד כל חלק לעלה גדול לחתוך למלבנים ארוכים, למרוח רוטב עגבניות, לפזר תוספות ומעל גבינה צהו3. להכניס לתנור, חום בינוני 15 דקות, או עד שהתחתית מזהיבה.

ערכים תזונתיים של המתכון :

עשיר בחומצה פולית וק.ב ויטמיני B , עשיר בסיבים תזונתיים , מגנזיום , וויטמין A.

המתכון המקורי נמצא כאן

טל מנחם www.eatright.co.il – יועצת לאורח חיים בריא | תזונת ילדים בני נוער | שיפור תזונת משפחה| תכניות לימודים בבתי ספר וגנים.

26100 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

86
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביטל

הי, ניקי, התחלתי להכין ואני רואה שיש לי רק ביצה אחת האם החלמון הנוסף הוא קריטי או שאפשר להכין בלעדיו?
תודה!!!!!

אור

שלום ניקי

הפיצה מקמח מלא יוצאת לי לא אפויה מבפנים והגבינ”צ נשרפת לי. במה אני טועה?

כנ”ל גם לגבי חלות מקמח מלא שהן יוצאות לי צמיגות מבפנים.

תודה מראש על התגובה

אור

הודיה

שלום ניקי,
האם מקפיאים את הפיצה לפני או אחרי האפייה?
תודה

גיתית

תודה רבה לך ניקי על כל המתכונים המעולים שבאתרך. תמיד אני מקבלת מחמאות על מתכונים שהכנתי מאתרך.
בנוגע לפיצה, רציתי לדעת:
1. (שמתי קצת קמח לבן, כי נגמר לי השיפון…)
יצא לי בצק קצת דביק. זה בסדר? להוסיף קמח אולי?
2. באיזו תבנית להשתמש?
3. האם יש צורך בשימון התבנית/נייר אפיה/ קימוח התבנית?

סיון

ניקי שלום,
את פשוט לא מבינה עד כמה מסתמכים על מתכונים שלך (אני לפחות) 🙂 . במיוחד אם נתקעתי ואני חוששת ממתכון חדש – אני הולכת על שלך בידיעה שיצא טוב גם אם אעשה טעויות… תודה וישר כוח!!! נשמח לקבל בהמשך עוד מתכוני בריאות, קמח מלא וכד’.
לגבי מתכון זה:
1. אפשר עם קמח מלא רגיל 70%?
2. מה זה מלח ים? אין לי. אוכל להשתמש במלח רגיל?משנה? באיזה כמות?

תודה מראש,

סימה

אפשר להשתמש בקמח שיפון רגיל?
תודה

מרינה

ניקי שלום,
אני חדשה בבלוג, ומאד אוהבת את כל המתכונים שניסיתי עד כה.
יש לי שאלה כללית לגבי בצק שמרים. האם ניתן להשתמש בקמח טופח במקום קמח רגיל? אם לא, אז למה?
תודה