פיצה מקמח שיפון מלא

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פיצה מקמח שיפון מלא

פיצה מקמח שיפון מלא

פיצה מקמח שיפון מלא, פיצה בריאה יש דבר כזה ? פיצה זה דבר מאוד טעים אבל לומר שהיא בריאה זה כבר הסחפות.
אז איך בכל זאת עושים את הפיצה לקצת יותר בריאה ? משהו שאפשר לאכול בלי הרבה רגשות אשם וגם להנות ממנו

נוסח בריא : טל מנחם

מרכיבים:

חצי קילו קמח שיפון מלא
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח ים אטלנטי שטוחות
1/4 כוס שמן זית
חלמון
ביצה שלמה

רוטב עגבניות:
קופסת רסק עגבניות קטנה
בצל קטן קצוץ מטוגן
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח

תוספות:
זיתים פרוסים
עגבניות שרי חתוכות דק
תירס
פטריות
גבינה צפתית
גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
כל מה שאוהבים.

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחצות את הבצק לשנים, לרדד כל חלק לעלה גדול לחתוך למלבנים ארוכים, למרוח רוטב עגבניות, לפזר תוספות ומעל גבינה צהו3. להכניס לתנור, חום בינוני 15 דקות, או עד שהתחתית מזהיבה.

ערכים תזונתיים של המתכון :

עשיר בחומצה פולית וק.ב ויטמיני B , עשיר בסיבים תזונתיים , מגנזיום , וויטמין A.

המתכון המקורי נמצא כאן

טל מנחם www.eatright.co.il – יועצת לאורח חיים בריא | תזונת ילדים בני נוער | שיפור תזונת משפחה| תכניות לימודים בבתי ספר וגנים.

25967 צפיות 33 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

86
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיטב

היי ניקי,
לכמה מגשים משפחתיים הבצק מספיק? וכמה זמן בערך לוקחת ההתפחה?

דבי

שלום! עשיתי את הפיצה הזאת כמה פעמים, וכולם מאוד אוהבים אותה (וכאן המקום שוב להגיד יישר כוח על המתכונים הטעימים!). יש לי שאלה עקרונית, כי אני מאוד אוהבת לאפות, והבצק לא יוצא לי נוח לעבודה, בזמן הלישה הוא מאוד קשה. אני משתמשת בקמח שיפון, ובקמח חיטה מלא 70%, לא מערבבת בינהם. עושה פיצה שיפון, ופיצה חיטה. אני יודעת שבדרך כלל צריך קצת יותר מים, ממה שרשום במתכון, אך כאשר אני מוסיפה מים (לא הרבה), נהיה דביקי והבצק לא נהיה רך יותר. יש לך המלצה לכך, חשוב לי לדעת, אני עושה לילדים המון דברים מכן (כמו הלחמניות הממולאות וכד’), אבל הבצק… קרא עוד »

טל

מדהימה!!!!!! הכנתי חצי קמח כוסמין חצי רגיל, הכפלתי כמויות , הבצק תפח כל הלילה במקרר. התקבל בצק נוח לעבודה , יצאה פיצה טעימה בטירוף!
תודה רבה ניקי :-)))

אביש

אופס, לא שמתי לב שהמתכון מיועד לרצועות פיצה.
האם ניתן להכין ממנו פיצה עגולה (משפחתית)?

אביש

שלום ניקי,
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין וקמח לבן (חצי חצי)?
והאם המתכון מיועד להכנת שתי פיצות? אם אני מעוניינת להכין פיצה אחת, האם עליי להפחית כמויות בחצי?

תמי

הי ניקי/טל,

אפשרי להכין את הפיצה עם קמח חיטה מלאה במקום שיפון? תודה רבה!!

שימרית

היי ניקי
אני רוצה לדעת בכמה להמיר את השמרים היבשים בשמרים טריים.
יש לי קוביית שמרים אחת ואני רוצה להכפיל כמויות לק”ג
בתודה מראש,
שימרית