דגים ברוטב
אני רוצה לגלות לכם סוד שאתם בטוח יודעים, דגים זאת הדרך הכי מהירה להכין ארוחת צהריים כל פעם שלא הספקתי להכין כלום, יש לי המון עבודה, אין לי במקרר כלום אני הולכת על דגים.
זמן בישול קצר זה כל היופי לא צריך בישול ארוך וזה מתאים לילדים ושכחתי משהו חשוב תמיד אפשר למצוא אותם במבצע, יום שישי אני אוהבת להעמיד תבשל דגים על האש, הבשר שלהם רך וכולם אוהבים במיוחד את הרוטב.
טעמים טובים וחזקים, הרבה שום ובצל רוטב מעלף ואת כל האהבה שתכניסו פנימה 🙂
2 – 3 מנות
מרכיבים:
3 פילה אמנון חצויים
לימון
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום פרוסות דק
5 – 6 כפות פטרוזיליה קצוצה / כוסברה
2 עגבניות בשלות ורכות חתוכות קטן
כוס מים
מיץ מחצי לימון
כפית דבש / סילאן
תבלינים:
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להשרות את הדגים במיץ לימון כשעה לשטוף ולייבש.
2. לחמם סיר רחב עם 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את השום ולטגן עוד 2 דקות להוסיף קוביות עגבניה מים רסק, לימון, דבש ותבלינים, להרתיח להנמיך לאש בינונית ולהוסיף את רוב הפטרוזיליה.
3. לבשל 10 דקות בעבוד עדין מכוסה להוסיף את הדגים לנער את הסיר בעדינות שישקעו ברוטב ולבשל 20 דקות, להוריד מהאש ולפזר את הפטרוזיליה שנותרה.
גולשים מכינים וממליצים:
אביה : "יצא אליפות!!!"
נחמה : "יצא מהמם! תודה לך
קל ומהיר הכנה"
אביה : "ניקי! הבת הבררנית-אוכלת-רק-פחמימות-בערך שלי אכלה לשובע!
תודה!!!"