יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני דגים מתכונים לתשעה באב

קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

18 יולי 2018
(Visited 275,163 times, 16 visits today)

קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

מתכון מהיר וקל לקציצות טונה קלות טעימות ועסיסיות שמתחסלות תוך כמה דקות.
איזה כיף של מתכון קליל והדבר הכי טוב שהקציצות אפויות אין צורך לטגן והקציצות יוצאות נפלא.. הכנסתי פנימה ירקות אם כבר הלכתי על אפייה אז ברור שצריך להיות ירקות. ההכנה קלה ועם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
קציצות מושלמות שבקלות אפשר להכין לארוחת הצהריים במקום מנה בשרית.  מתכון מנצח שחייבים לשמור.

22 קציצות

מרכיבים:

2 קופסאות טונה
(כל קופסת טונה 160 ג’)
2 בצלים בינוניים
2 שיני שום
כף מלאה סילאן
כף גדושה קטשופ
גזר
תפוח אדמה
70 ג’ קמח (חצי כוס)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
ביצה
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • שוקו של פעם – מתכון לשוקו אליפות!

    זה בדיוק הזמן לשוקו קר ומפנק, איך התאים לי לפנק את אביב עם השוקו שהוא הכי אוהב.
    החלטתי להשקיע הפעם חיזקתי את טעם השוקו עם שוקולד שיוסיף טעם משובח! השוקו הזה פינוק אמיתי ואני חייבת לומר שזה לא רק לילדים אני מכירה גם מבוגרם שאוהבים אותו 🙂
    אפשר להתאים אותו לעונות השנה, בחורף להגיש אותו חם מתחת לשמיכת הפוך ובקיץ לשתות אותו קר.
    יש לי רק דבר אחד לומר תפסיקו לקנות שוקו תנסו להכין בבית אני בטוחה שתופתעו יוצא שוקו מושלם! הגשתי עם עוגיות חמאה ליד והתמוגגנו מכל טעימה.
    אני אספר לכם קוריוז הצלחתי למצוא בקבוקים קטנים מפלסטיק הכנתי מראש מילאתי את הבקבוקים ושמתי במקרר, לפני השתייה לתת ניעור טוב ולהנות משוקו יאמי אפילו יצא זול יותר להכין בבית שזה בונוס לא רע בכלל 🙂

הכנות:

1. לפתוח מעט את הקופסאות של הטונה לשים במסננת כשהפתח כלפי מטה ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להעביר את הבצל לקערה, לקלף את הירקות ולגרד גס בחורים הגדולים ולהעביר לקערה, לפורר את הטונה ולהוסיף יחד עם הביצה, קמח, סילאן, קטשופ, פטרוזיליה ולתבל.

5. אפייה: להכין קציצות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות קצת לשטח לאפות כ 25 דקות צד אחד או עד הזהבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד כ 15 – 20 דקות.

*6. טיגון :  לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הקציצות עד שמזהיב, כשמניחים קציצים במחבת קצת לשטח אותה, כשמזהיב להפוך אותה לצד שני ולטגן עד שמזהיב. להוציא לנייר סופג.

הוגש עם עגבניות מיובשות שקשוקה חריפה וסלט חצילים עם עגבניות

Easy baked tuna patties

כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול קר או בטמ”פ החדר, אפשר להוסיף לרוטב, חייבים לטגן או לאפות לפני. מתאים לפיקניק, לאכול בתוך פיתה עם ירקות. בתמונות חלק מטוגן וחלק אפוי. אין צורך להוציא נוזלים אלא לעשות קציצות רגיל, מצד שני לא להמתין עם העיסה ולהכין קציצות מיד. אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים.

הטונה היא מקור נהדר לחלבון, בכל 100 גרם טונה יש לפחות 20 גרם חלבון- זה הרבה!
בנוסף, הטונה דלה בשומן. גם אם אתם מאלה שלא מסוגלים לחשוב על טונה במים ובוחרים בטונה בשמן, פשוט הקפידו לסנן את השמן לפני האכילה.
יתרון נוסף ומשמעותי של הטונה הוא הזמינות שלה, רק לפתוח קופסא וכבר מוכן לשימוש, ממליצה על הטונה כאופציית חלבון רזה, זמין טעים וקל לשילוב בתפריט השבועי- למבוגרים, בני נוער וילדים.
בקציצות שלפנינו כמות יפה של דג, בשילוב של ירקות מגורדים, בכל קציצה כ50 קלוריות.
3-4 קציצות יתאימו כמנת החלבון בארוחה, ליד תוספת פחמימתית (פירה, אורז..) וסלט וקיבלנו ארוחה מושלמת.

גולשים מכינים וממליצים:

מיאמי : “אלוהי ! כמה זה טעים ובריא … ניקי רק שתדעי שבעלי הכין אותם וטרפתי עם סלט ירקות ליד … פעם ראשונה של בעלי במטבח – פשוט היה בא לי קציצות טונה ☺️ את פשוט מהממת – ממכרת .. אפילו את הבעלים.”

טיטי : “אין על זה!”

הרשם
עדכן
289 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הכנתי יצא טעים מאוד.
בכלל כל המתכונים שלך קלים כייף גדול!

ניקי תודה על עוד מתכון מוצלח..יצא מעולה!!

תודה אין עליך מושלמת אחת

בוקר טוב ניקי, רציתי לומר תודה! יצא פשוט מעולה! אוהבת את המתכונים שלך

הייי, מתכון מעולה. קצת שינתי – הוספתי פלפל צילי אחד, ושמתי רבע כוס קמח שקדים ורבע כוס קמח עדשים במקום הקמח. יצא מעולה!!

שלום
האם אפשר להכין הקציצות(לכדרר מהתערובת) ולאפות אותן לאחר כשעה?

היי ניקי אפשרי לשים בטטה במקום התפוח אדמה ,? זה מה שנשאר לי בבית