יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני דגים מתכונים לתשעה באב

קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

18 יולי 2018
(Visited 284,691 times, 57 visits today)

קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

מתכון מהיר וקל לקציצות טונה קלות טעימות ועסיסיות שמתחסלות תוך כמה דקות.
איזה כיף של מתכון קליל והדבר הכי טוב שהקציצות אפויות אין צורך לטגן והקציצות יוצאות נפלא.. הכנסתי פנימה ירקות אם כבר הלכתי על אפייה אז ברור שצריך להיות ירקות. ההכנה קלה ועם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
קציצות מושלמות שבקלות אפשר להכין לארוחת הצהריים במקום מנה בשרית.  מתכון מנצח שחייבים לשמור.

22 קציצות

מרכיבים:

2 קופסאות טונה
(כל קופסת טונה 160 ג')
2 בצלים בינוניים
2 שיני שום
כף מלאה סילאן
כף גדושה קטשופ
גזר
תפוח אדמה
70 ג' קמח (חצי כוס)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
ביצה
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

הכנות:

1. לפתוח מעט את הקופסאות של הטונה לשים במסננת כשהפתח כלפי מטה ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להעביר את הבצל לקערה, לקלף את הירקות ולגרד גס בחורים הגדולים ולהעביר לקערה, לפורר את הטונה ולהוסיף יחד עם הביצה, קמח, סילאן, קטשופ, פטרוזיליה ולתבל.

5. אפייה: להכין קציצות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות קצת לשטח לאפות כ 25 דקות צד אחד או עד הזהבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד כ 15 – 20 דקות.

*6. טיגון :  לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הקציצות עד שמזהיב, כשמניחים קציצים במחבת קצת לשטח אותה, כשמזהיב להפוך אותה לצד שני ולטגן עד שמזהיב. להוציא לנייר סופג.

הוגש עם עגבניות מיובשות שקשוקה חריפה וסלט חצילים עם עגבניות

Easy baked tuna patties

כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול קר או בטמ"פ החדר, אפשר להוסיף לרוטב, חייבים לטגן או לאפות לפני. מתאים לפיקניק, לאכול בתוך פיתה עם ירקות. בתמונות חלק מטוגן וחלק אפוי. אין צורך להוציא נוזלים אלא לעשות קציצות רגיל, מצד שני לא להמתין עם העיסה ולהכין קציצות מיד. אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים.

הטונה היא מקור נהדר לחלבון, בכל 100 גרם טונה יש לפחות 20 גרם חלבון- זה הרבה!
בנוסף, הטונה דלה בשומן. גם אם אתם מאלה שלא מסוגלים לחשוב על טונה במים ובוחרים בטונה בשמן, פשוט הקפידו לסנן את השמן לפני האכילה.
יתרון נוסף ומשמעותי של הטונה הוא הזמינות שלה, רק לפתוח קופסא וכבר מוכן לשימוש, ממליצה על הטונה כאופציית חלבון רזה, זמין טעים וקל לשילוב בתפריט השבועי- למבוגרים, בני נוער וילדים.
בקציצות שלפנינו כמות יפה של דג, בשילוב של ירקות מגורדים, בכל קציצה כ50 קלוריות.
3-4 קציצות יתאימו כמנת החלבון בארוחה, ליד תוספת פחמימתית (פירה, אורז..) וסלט וקיבלנו ארוחה מושלמת.

גולשים מכינים וממליצים:

מיאמי : "אלוהי ! כמה זה טעים ובריא … ניקי רק שתדעי שבעלי הכין אותם וטרפתי עם סלט ירקות ליד … פעם ראשונה של בעלי במטבח – פשוט היה בא לי קציצות טונה ☺️ את פשוט מהממת – ממכרת .. אפילו את הבעלים."

טיטי : "אין על זה!"

הרשם
עדכן
298 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

פעם שנייה (!!) שאני מכינה השבוע. הפעם גם עם -צת כוסברההזדמנות לפרגן לך ולהגיד שהמתכונים שלך הם ללכת על בטוח פעם אחר פעם. תודה ❤

Last edited 2 ימים לפני by טל א

תודה על המתכון מכינה אותו המון ומפתיע כל פעם מחדש

שלום ניקי אין לי קמח רגיל אפשר לשים קמח תופח של אוסם ? אם כן כמה ?

היי ניקי, אפשר להכין את הקציצות בלי ביצה? אין לי כרגע בבית

היי ניקי, מתכון טעים, ממכר ומעולה!!!
הכנתי ללא בצל כי לא אוהבת, אבל יצא ממש ממש טעים, רך, והפתיע אותי כמה טעים זה יכול לצאת בתנור!

תודה רבה!!! יש לך מתכונים מעולים ♥

הכנתי יצא טעים מאוד.
בכלל כל המתכונים שלך קלים כייף גדול!

ניקי תודה על עוד מתכון מוצלח..יצא מעולה!!