קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות
מתכון מהיר וקל לקציצות טונה קלות טעימות ועסיסיות שמתחסלות תוך כמה דקות.
איזה כיף של מתכון קליל והדבר הכי טוב שהקציצות אפויות אין צורך לטגן והקציצות יוצאות נפלא.. הכנסתי פנימה ירקות אם כבר הלכתי על אפייה אז ברור שצריך להיות ירקות. ההכנה קלה ועם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
קציצות מושלמות שבקלות אפשר להכין לארוחת הצהריים במקום מנה בשרית. מתכון מנצח שחייבים לשמור.
22 קציצות
מרכיבים:
2 קופסאות טונה
(כל קופסת טונה 160 ג')
2 בצלים בינוניים
2 שיני שום
כף מלאה סילאן
כף גדושה קטשופ
גזר
תפוח אדמה
70 ג' קמח (חצי כוס)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
ביצה
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
הכנות:
1. לפתוח מעט את הקופסאות של הטונה לשים במסננת כשהפתח כלפי מטה ולסנן.
2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. להעביר את הבצל לקערה, לקלף את הירקות ולגרד גס בחורים הגדולים ולהעביר לקערה, לפורר את הטונה ולהוסיף יחד עם הביצה, קמח, סילאן, קטשופ, פטרוזיליה ולתבל.
5. אפייה: להכין קציצות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות קצת לשטח לאפות כ 25 דקות צד אחד או עד הזהבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד כ 15 – 20 דקות.
*6. טיגון : לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הקציצות עד שמזהיב, כשמניחים קציצים במחבת קצת לשטח אותה, כשמזהיב להפוך אותה לצד שני ולטגן עד שמזהיב. להוציא לנייר סופג.
הוגש עם עגבניות מיובשות שקשוקה חריפה וסלט חצילים עם עגבניות
כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול קר או בטמ"פ החדר, אפשר להוסיף לרוטב, חייבים לטגן או לאפות לפני. מתאים לפיקניק, לאכול בתוך פיתה עם ירקות. בתמונות חלק מטוגן וחלק אפוי. אין צורך להוציא נוזלים אלא לעשות קציצות רגיל, מצד שני לא להמתין עם העיסה ולהכין קציצות מיד. אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים.
בקציצות שלפנינו כמות יפה של דג, בשילוב של ירקות מגורדים, בכל קציצה כ50 קלוריות.
3-4 קציצות יתאימו כמנת החלבון בארוחה, ליד תוספת פחמימתית (פירה, אורז..) וסלט וקיבלנו ארוחה מושלמת.
גולשים מכינים וממליצים:
מיאמי : "אלוהי ! כמה זה טעים ובריא … ניקי רק שתדעי שבעלי הכין אותם וטרפתי עם סלט ירקות ליד … פעם ראשונה של בעלי במטבח – פשוט היה בא לי קציצות טונה ☺️ את פשוט מהממת – ממכרת .. אפילו את הבעלים."
טיטי : "אין על זה!"