קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

את המתכון המקורי הכנתי לפי 12 שנה, בזמנו הוא כיכב בפורומים השונים, אני חושבת שמאות אימהות הכינו אותו לילדים שלהן. הגיע הזמן לשדרג את המתכון המקורי וקצת לשנות.

22 קציצות

מרכיבים:

2 קופסאות טונה
(כל קופסת טונה 160 ג’)
2 בצלים בינוניים
2 שיני שום
כף מלאה סילאן
כף גדושה קטשופ
גזר
תפוח אדמה
70 ג’ קמח (חצי כוס)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
ביצה
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח

הכנות:

1. לפתוח מעט את הקופסאות של הטונה לשים במסננת כשהפתח כלפי מטה ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להעביר את הבצל לקערה, לקלף את הירקות ולגרד גס בחורים הגדולים ולהעביר לקערה, לפורר את הטונה ולהוסיף יחד עם הביצה, קמח, סילאן, קטשופ, פטרוזיליה ולתבל.

5. אפייה: להכין קציצות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות קצת לשטח לאפות כ 25 דקות צד אחד או עד הזהבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד כ 15 – 20 דקות.

6. טיגון :  לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הקציצות עד שמזהיב, כשמניחים קציצים במחבת קצת לשטח אותה, כשמזהיב להפוך אותה לצד שני ולטגן עד שמזהיב. להוציא לנייר סופג.

הוגש עם עגבניות מיובשות שקשוקה חריפה וסלט חצילים עם פטריות

כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול קר או בטמ”פ החדר, אפשר להוסיף לרוטב, חייבים לטגן או לאפות לפני. מתאים לפיקניק, לאכול בתוך פיתה עם ירקות. בתמונות חלק מטוגן וחלק אפוי. אין צורך להוציא נוזלים אלא לעשות קציצות רגיל, מצד שני לא להמתין עם העיסה ולהכין קציצות מיד. אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים.

15248 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

46
תגובות

  הרשם  
עדכן
דנית

ניקי.. ניסיון שני שלי וכשאני מטגנת הקציצות נדבקות לי למחבת מדוע?

Miami Florida

אלוהי ! כמה זה טעים ובריא … ניקי רק שתדעי שבעלי הכין אותם וטרפתי עם סלט ירקות ליד … פעם ראשונה של בעלי במטבח – פשוט היה בא לי קציצות טונה ☺️ את פשוט מהממת – ממכרת .. אפילו את הבעלים .