קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות טונה אפויות קלות ונחטפות

מתכון מהיר וקל לקציצות טונה קלות טעימות ועסיסיות שמתחסלות תוך כמה דקות.
איזה כיף של מתכון קליל והדבר הכי טוב שהקציצות אפויות אין צורך לטגן והקציצות יוצאות נפלא.. הכנסתי פנימה ירקות אם כבר הלכתי על אפייה אז ברור שצריך להיות ירקות. ההכנה קלה ועם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
קציצות מושלמות שבקלות אפשר להכין לארוחת הצהריים במקום מנה בשרית.  מתכון מנצח שחייבים לשמור.

22 קציצות

מרכיבים:

2 קופסאות טונה
(כל קופסת טונה 160 ג’)
2 בצלים בינוניים
2 שיני שום
כף מלאה סילאן
כף גדושה קטשופ
גזר
תפוח אדמה
70 ג’ קמח (חצי כוס)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
ביצה
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח

הכנות:

1. לפתוח מעט את הקופסאות של הטונה לשים במסננת כשהפתח כלפי מטה ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להעביר את הבצל לקערה, לקלף את הירקות ולגרד גס בחורים הגדולים ולהעביר לקערה, לפורר את הטונה ולהוסיף יחד עם הביצה, קמח, סילאן, קטשופ, פטרוזיליה ולתבל.

5. אפייה: להכין קציצות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות קצת לשטח לאפות כ 25 דקות צד אחד או עד הזהבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד כ 15 – 20 דקות.

*6. טיגון :  לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הקציצות עד שמזהיב, כשמניחים קציצים במחבת קצת לשטח אותה, כשמזהיב להפוך אותה לצד שני ולטגן עד שמזהיב. להוציא לנייר סופג.

הוגש עם עגבניות מיובשות שקשוקה חריפה וסלט חצילים עם עגבניות

Easy baked tuna patties

כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול קר או בטמ”פ החדר, אפשר להוסיף לרוטב, חייבים לטגן או לאפות לפני. מתאים לפיקניק, לאכול בתוך פיתה עם ירקות. בתמונות חלק מטוגן וחלק אפוי. אין צורך להוציא נוזלים אלא לעשות קציצות רגיל, מצד שני לא להמתין עם העיסה ולהכין קציצות מיד. אפשר להשתמש בטונה בשמן או במים.

144350 צפיות 64 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

הטונה היא מקור נהדר לחלבון, בכל 100 גרם טונה יש לפחות 20 גרם חלבון- זה הרבה!
בנוסף, הטונה דלה בשומן. גם אם אתם מאלה שלא מסוגלים לחשוב על טונה במים ובוחרים בטונה בשמן, פשוט הקפידו לסנן את השמן לפני האכילה.
יתרון נוסף ומשמעותי של הטונה הוא הזמינות שלה, רק לפתוח קופסא וכבר מוכן לשימוש, ממליצה על הטונה כאופציית חלבון רזה, זמין טעים וקל לשילוב בתפריט השבועי- למבוגרים, בני נוער וילדים.
בקציצות שלפנינו כמות יפה של דג, בשילוב של ירקות מגורדים, בכל קציצה כ50 קלוריות.
3-4 קציצות יתאימו כמנת החלבון בארוחה, ליד תוספת פחמימתית (פירה, אורז..) וסלט וקיבלנו ארוחה מושלמת.

גולשים מכינים וממליצים:

מיאמי : “אלוהי ! כמה זה טעים ובריא … ניקי רק שתדעי שבעלי הכין אותם וטרפתי עם סלט ירקות ליד … פעם ראשונה של בעלי במטבח – פשוט היה בא לי קציצות טונה ☺️ את פשוט מהממת – ממכרת .. אפילו את הבעלים.”

טיטי : “אין על זה!”

257
תגובות

  הרשם  
עדכן
נילי

נראה מהמם!
חייבת להכין בשבוע הבא.
שבת שלום ניקי יקרה שבזכותך הבית מלא במטעמים מגוונים..

אלה

היי ניקי!
אפשר לשים בטטה במקום גזר?

איילת

האם אפשר לשים קמח חומוס במקום? או קמח קוסמין?

שוהם

ניקי המקסימה תודה על המתכונים המושלמים אני מכורה לאתר שלך אלופההה במתכון הזה אין לי גזר ולא סילאן יש תחליף?

מורן

מה אפשר לשים במקום ביצה? הבן שלי אלרגי

שושנה

אפשר לשים מקום הקמח 1 פרוסת לחם מקמח מלא?

ציפי

האם אפשר לותר על התפו”א?

1 2 3 16