מאפינס ירקות ונקניקיות
פיתרון נהדר לילדים שלא ממש אוהבים ירקות הכל ארוז במאפינס קטן ומקסים, מי יכול להיות לעמוד בפני זה ? ההכנה קלה פחות מ 10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור. מתכון שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.
10 יחידות
מרכיבים:
כוס אפונה וגזר
כוס וחצי תירס
240 ג' נקניקיות קנאקרס של יחיעם
3 ביצים גדולות
2 כפות שמן לעיסה עצמה
בצל גדול
חצי כוס מים
2 שיני שום
100 ג' קמח ( חצי כוס + 3 כפות)
3/4 כפית א. אפייה
כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הבצל קטן, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן יחד עם הבצל דקה שתיים.
2. לשים בקערה את האפונה והגזר, תירס, ביצים, מים ושמן לחתוך את הנקניקיות לחתיכות קטנות ולהוסיף לקערה יחד הבצל הקמח האבקת אפייה ולתבל.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות, למלא את השקעים כמעט עד הסוף לאפות כ 20 – 25 דקות או עד שמזהיב.
הוגש עם ירקות אפויים (חובה שיהיו ירקות) ועגבניות מיובשות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בקפואים או בשימורים, אפשר להחליף התירס בחבילת פטריות שמפיניון חתוכות לטגן על אש גבוהה כשתי דקות ולהוסיף לעיסה. המאפינס יוצאים יחסית גדולים, בתבנית שקעים קטנה יותר יצאו כ 15 יחידות.
כפשטידה אפשר להכין באינגליש קייק כ 30 – 40 דקות בתנור.