ספגטי בולונז עוף טחון
בדרך כלל אני מכינה בולונז עם בקר זה יוצא נהדר, בקר מתחבר נהדר לספגטי וזה נותן לי ארוחת צהריים טובה כל פעם.
רציתי להכין בולונז ולא היה לי בקר היה לי חזה עוף טחון ואני לא מתלהבת להכין עוף טחון מבולונז זה אפשרי אבל מבחינתי פחות מתחבר.
צריך ללכת על מה שיש במטבח והחלטתי שאני מכינה בולונז עם עוף טחון ואני אדאג שזה יצא כמו שצריך לא פחות מהבקר.
הוספתי איזה פטנט קטן ששידרג את הבולונז חבל על הזמן יצא מעולה!
3 מנות
מרכיבים:
300 ג' חזה עוף טחון
250 ג' פסטה
בצל בינוני
3 שיני שום
2 גזרים
כף קטשופ
שלושת רבעי כוס מים
כף סילאן / דבש
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
שליש כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם מחבת גדולה / סוטאז עם 3 כפות שמן להוסיף את הגזרים ולטגן על אש גבוהה כשתי דקות מידי פעם לערבב, לקצוץ דק את הבצל להוסיף לגזר ולטגן עד שהבצל מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום מזהיב קלות.
2. במחבת נפרדת לשים 2 – 3 כפות שמן להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתחליף את הבצע ללבן, להפריד כמה שאפשר. זה הפטנט: להכין מראש קרש גדול לשפוך את הבשר על הקרש לקחת סכין גדולה ולקצוץ דק את הבשר, שישארו חתיכות קטנות של בשר ולא גושים.
3. להוסיף את הבשר לירקות לערבב כדקה להוסיף את המים סילאן קטשופ ותבלינים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב, לבדוק טעמים.
*4. להכין את הפסטה לפי ההוראות, להוסיף לבשר לערבב כדקה על האש ולהוריד. מומלץ להשאיר כמה דקות בצד ולהמשיך לערבב מידי פעם הפסטה סופגת את הטעמים יותר טוב וזה יותר טעים.
כדאי לדעת ש…
אני רוצה להסביר את שלב 2, קשה מאוד בטיגון של חזה עוף להגיע למצב של חתיכות קטנות (תסתכלו על התמונה ראשונה) של החזה בניגוד לבקר טחון למשל.
אני קצת פדנטית בעניין הזה לכן אני מטגנת בנפרד קוצצת ואז מוסיפה אותו לירקות, יוצא יותר טעים ורך, יותר נעים לאכול כשזה בחתיכות קטנות שזה חשוב כשזה נוגע לילדים ואני אגלה לכם שאני מעדיפה אותו כך ואני מזמן כבר לא ילדה.
אפשר לדלג על השלב הזה בכלל ולהוסיף את החזה עוף ישר לירקות ולטגן ביחד.
יש לכם טיפ ממני תעשו מה שנוח לכם.
אפשר להשתמש ב 500 ג' חזה עוף טחון תוסיפו יותר מים ותתקנו תיבול, בקיצור לטעום.
עד שלב הכנת הבשר ניתן להקפיא, לא אוהבים גזר ? אפשר לשים פלפל אדום או להכין בלי. זה טעים אפילו בלי הפסטה.