

לביבות תירס אפויות קלות וטעימות
אני אוהבת מתכונים קלים שגורמים לילדים שלי לחייך.
אני לא מחפשת את החיים הקשים תנו לי מתכון של לערבב הכל בקערה בלי יותר מידי כלים ושנותן תוצאה טעימה ביותר. אני לא מבקשת יותר מידי נכון ? לביבות תירס לכאורה מתכון פשוט לקח לי 10 דקות להכין לערבב ולטגן וזה היה מוכן ערימת לביבות זהובות ורכות.
הן יותר מטעימות בדרך כלל תירס מתקשר בראש עם ילדים ואני אספר לכם בסוד שאני התלהבתי מהלביבות האלה.
תירס עם גבינות טובות תוצאה נהדרת שאפילו הגדולים אוהבים. מבחינתי זאת ארוחת ערב מושלמת עם ירקות ליד וגבינת שמנת ביתית.
30 לביבות
מרכיבים:
335 ג’ תירס (2 כוסות)
2 ביצים
200 ג’ גבינה לבנה 9% (4 כפות)
3 כפות שמנת לבישול / חלב
40 ג’ גבינה צהובה מגורדת
100 ג’ קמח (חצי כוס + 3 כפות)
כפית מלח
הכנות:
1. לשים בקערה את כל המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.
2. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן, לשים 2 כפיות מהעיסה לשטח קצת, לטגן עד שהתחתית מזהיבה להפוך לצד השני ולטגן עד שמזהיב.
3. להכין מראש צלחת עם נייר סופג ולהעביר אליה את הלביבות המוכנות.
*4. אפייה : לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן יפה נייר אפייה לעשות ערימות קטנות מהעיסה עם רווח בין אחת לשנייה, את הערימות קצת לשטח, לאפות עד שמזהיב כ 15 – 20 דקות, להפוך ולאפות עוד 10 דקות.
הוגש עם גבינת שמנת ועגבניות מיובשות.
כדאי לדעת ש..
אין תחליף לגבינה, אפשר להשתמש בתירס קפוא.
היי ניקי ..מה אפשר לשים במקום שמנת לבישול ?
בוקר טוב.
תירס מקופסא או קפוא?
האם את ממליצה לחלוט תירס קפוא במים רותחים מומלחים לפני ההכנה?
יש לי תאומיקס בני 3 אכלנים בררנים, הבן שלי טורף את הלביבות . תודה רבה על המתכון גם טעים וגם פשוט
היי, אין לי גבינה צהובה. אפשר בלי?
היי ניקי. חג שמח! הלביבות פצצה! מכינה עכשיו לבראנץ’ בשישי…איך לשמור? במקרר?? לחמם לפני ההגשה??
אפשר קוטג במקום גבינה לבנה?