פנקייק עבה רך ואוורירי
כשאתם חושבים על פנקייק מה עולה לכם בראש ? אני אוהבת פנקייק עבה שמורגש בכל ביס.
סירופ מייפל או סירופ שוקולד בנדיבות, המקפידים יוסיפו תותים ותאמינו לי שאתם לא תזמינו פנקייק בבית קפה יותר אלא תכינו לבד במטבח הפרטי שלכם.
חשובה לכם הצורה ? הפנקייק יוצא עגול יפהפה, פנקייק קלאסי גבוה מסוג הפנקייק שאי אפשר לומר להם לא.
הכי כיף ההכנה בלי מיקסר הכל בערבוב ידני, קלות ההכנה מדהימה! הוספתי טוויסט קטן שמשגע את הילדים וקיבלתי פנקייק מושלם רך ואוורירי.
תשמרו במועדפים זה אחד המתכונים הטובים.
22 יחידות
מרכיבים:
3 ביצים
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
כפית תמצית וניל
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
75 ג' גבינה לבנה 9% (2 כפות יפות)
250 ג' קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
הכנות:
1. לטרוף ביצים וסוכר במשך כמה שניות, להוסיף את הגבינה, שמנת והתמצית וניל ולערבב, להוסיף את הקמח והסודה לשתייה ולערבב עד שהכל אחיד.
2. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן, לשים כפית מלאה מהעיסה אני העדפתי למלא שקית זילוף ולהזליף, להמתין כמה שניות להניח את המקל מעל ומעט ללחוץ פנימה, לטגן עד שהתחתית מזהיבה ואז להפוך לטגן עד שמזהיב ולהוציא.
כדאי לדעת ש…
אני ממליצה לעבוד על אש נמוכה ובסבלנות, הפנקייק יציב על המקל, לשים לפחות שליש מהמקל על הפנקייק שיחזיק אותו טוב. אי אפשר להכין פרווה, אפשר להכין בלי המק ובאיזה גודל שרוצים.
כל הבלילה מכילה כ2,100 קלוריות. בהנחה שמתקבלים 22 פנקייקס, כל פנקייק מכיל כ95 קלוריות.
3-4 פנקייקס על הצלחת יהיו מושלמים כארוחה לילדים. שימו לב לא להתפרע עם כל הרטבים המתוקים, המלצה שלי- השתמשו סילאן, דבש או מייפל טבעי ווהקפידו על מקסימום כפית רוטב מתוק לכל פנקייק. רעיון נוסף- לאכול את הפנקייקס בצירוף יוגורט במתיקות מעודנת או גבינה לבנה שנערבב בה מעט דבש, סילאן או סוכר וניל.