פנקייק עם קמח ללא גלוטן
איזה כיף פנקייק נהדר בלי טיפת קמח. עשיתי הרבה ניסיונות במטבח עד שהגעתי לתוצאה שרציתי להגיע אליה. פנקייק ולא סתם פנקייק אלא פנקייק נהדר רך אוורירי איך שמחתי שהצלחתי 🙂 הילדים היו מאושרים מתכון נהדר של פנקייק
20 פנקייקים
מרכיבים:
ביצה
120 ג' סוכר (חצי כוס + כף נוספת)
100 ג' גבינה לבנה 9% (2 כפות יפות)
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית תמצית וניל
130 ג' קמח ללא גלוטן (כוס)
2 כפות חלב
מספריים (באמת צריך)
הכנות:
1. לטרוף ביצה וסוכר כמה שניות, להוסיף את הגבינה הלבנה, סודה לשתייה והתמצית וניל ולערבב, להוסיף את הקמח והחלב ולערבב עד שהכל אחיד סמיך וצמיגי (זה לא אני אלא הקמח אשם).
2. להעביר לשקית זילוף, חייבים שקית זילוף אי אפשר להשתמש בכפית העיסה צמיגית וממש לא נוחה, שקית זילוף זאת דרך נוחה להזליף את הפנקייקים.
3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, להזליף ערימה קטנה מהעיסה ולגזור את הקצה עם מספריים ולהזליף עוד ערימה ולגזור שוב לכסות ולטגן עד שהתחתית מזהיבה.
*4. להפוך ולכסות ל 10 שניות, לקחת תרבד וקצת ללחוץ על הפנקייק מעט לשטח אותו להמשיך לטגן עד שהתחתית מזהיבה מידי פעם לתת לחיצה עם התרבד לא לתת לו להתרומם יותר מידי, להפוך שוב ולטגן עוד כמה שניות, לתת לחיצה קלה לתת מבט לוודא שהזהיב יפה ולהוציא.
טיפים להכנת המתכון:
להזליף ערימות קטנות, הפנקייקים תופחים מאוד לגובה וקצת מאבדים צורה הלחיצה עם התרבד שומרת שהם לא יתפחו יותר מידי וגם יעשו בפנים, חשוב שהאש לא לא תיהיה גבוהה, אני שמתי על 9 באינדוקציה.
כדאי לעשות שני פנקייקים כל פעם, מספריים שיהיו בהישג יד. יש כאן סך הכל 3 היפוכים של הפנקייק.
אם כבר פנקייקים אז מכל הלב תותים, סירופ מייפל, להנות כמו שצריך 🙂
כדאי לדעת ש…
הלכתי על קמח ללא גלוטן של קונדיטור ולמה ? אני יודעת שיש בעיה ורוב הקמחים ללא גלוטן יקרים אז היה חשוב לי להכין את המתכון עם קמח ללא גלוטן הכי זול שמצאתי הוא עלה לי 6 ש"ח. . דבר חשוב יכול להיות שקצת תסתבכו בהתחלה העיסה ממש לא נוחה לעבודה והפנקייקים מאבדים קצת צורה, תנסו שוב עד שמצליח.