פנקייק עם קמח ללא גלוטן

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פנקייק עם קמח ללא גלוטן

פנקייק עם קמח ללא גלוטן

איזה כיף פנקייק נהדר בלי טיפת קמח. עשיתי הרבה ניסיונות במטבח עד שהגעתי לתוצאה שרציתי להגיע אליה. פנקייק ולא סתם פנקייק אלא פנקייק נהדר רך אוורירי איך שמחתי שהצלחתי 🙂 הילדים היו מאושרים מתכון נהדר של פנקייק

20 פנקייקים

מרכיבים:

ביצה
120 ג’ סוכר (חצי כוס + כף נוספת)
100 ג’ גבינה לבנה 9% (2 כפות יפות)
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית תמצית וניל
130 ג’ קמח ללא גלוטן (כוס)
2 כפות חלב

מספריים (באמת צריך)

הכנות:

1. לטרוף ביצה וסוכר כמה שניות, להוסיף את הגבינה הלבנה, סודה לשתייה והתמצית וניל ולערבב, להוסיף את הקמח והחלב ולערבב עד שהכל אחיד סמיך וצמיגי (זה לא אני אלא הקמח אשם).

2. להעביר לשקית זילוף, חייבים שקית זילוף אי אפשר להשתמש בכפית העיסה צמיגית וממש לא נוחה, שקית זילוף זאת דרך נוחה להזליף את הפנקייקים.

3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, להזליף ערימה קטנה מהעיסה ולגזור את הקצה עם מספריים ולהזליף עוד ערימה ולגזור שוב לכסות ולטגן עד שהתחתית מזהיבה.

*4. להפוך ולכסות ל 10 שניות, לקחת תרבד וקצת ללחוץ על הפנקייק מעט לשטח אותו להמשיך לטגן עד שהתחתית מזהיבה מידי פעם לתת לחיצה עם התרבד לא לתת לו להתרומם יותר מידי, להפוך שוב ולטגן עוד כמה שניות, לתת לחיצה קלה לתת מבט לוודא שהזהיב יפה ולהוציא.

טיפים להכנת המתכון:
להזליף ערימות קטנות, הפנקייקים תופחים מאוד לגובה וקצת מאבדים צורה הלחיצה עם התרבד שומרת שהם לא יתפחו יותר מידי וגם יעשו בפנים, חשוב שהאש לא לא תיהיה גבוהה, אני שמתי על 9 באינדוקציה.
כדאי לעשות שני פנקייקים כל פעם, מספריים שיהיו בהישג יד. יש כאן סך הכל 3 היפוכים של הפנקייק.
אם כבר פנקייקים אז מכל הלב תותים, סירופ מייפל, להנות כמו שצריך 🙂

כדאי לדעת ש…
הלכתי על קמח ללא גלוטן של קונדיטור ולמה ?  אני יודעת שיש בעיה ורוב הקמחים ללא גלוטן יקרים אז היה חשוב לי להכין את המתכון עם קמח ללא גלוטן הכי זול שמצאתי הוא עלה לי 6 ש”ח. . דבר חשוב יכול להיות שקצת תסתבכו בהתחלה העיסה ממש לא נוחה לעבודה והפנקייקים מאבדים קצת צורה, תנסו שוב עד שמצליח.

31796 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פנקייק עם קמח ללא גלוטןפנקייק עם קמח ללא גלוטןפנקייק עם קמח ללא גלוטןפנקייק עם קמח ללא גלוטן

26
תגובות

  הרשם  
עדכן
מרים

הכנתי עם קמח “כרגיל” יצא מושלם!! תודה ניקי יקרה

ימית

לא מומלץ.
אולי אחרי מספר ניסיונות זה משתפר, אבל לא אנסה שוב.

אביבה סויסה

קמח*

אביבה סויסה

אפשר להמיר את המח לקמח מצה?

מעיין

נשמע מאוד טעים!
אפשר לנסות להכין עם קמח רגיל?
את ניסית ויצא אותו הדבר?
תודה מראש

תמר אברהם

ניקי אין עליך ביום שגילינו שהצליאק הגיע חרב עולם המתכונים העוגיות והעוגות שלך ואין מאושרת ממני שהתחלת עם הקניין ללא גלוטן בהצלחה!!! ותודה !!!

תמר

ניקי חיממת לי את הלב. חיכיתי ליום שתכיני מתכונים גם לנו הציליאקים, כי את מכינה את המתכונים הכי פשוטים והכי מעשיים, תודה רבה רבה!