אטריות דקות ברוטב עגבניות
אין מצב שאין לכם אטריות דקיקות במזווה כל מי שיש לו ילדים בבית מחזיק את זה באופן קבוע, אני רוצה לספר לכם שזה לא רק מתאים למרק אפשר להכין מאטריות תוספת נהדרת לארוחת צהריים שהכי מתאימה לילדים.
אני התאהבתי באטריות מאז שהתחלתי להכין אינטריה (אטריות מרוקאיות משגעות) גיליתי עולם של טעמים, האטריות הולכות נהדר עם רוטב עגבניות הן נשארות לחות ועסיסיות מהרוטב גם אם זה המתין שעה זה ממש לא מפריע.
וזה בעצם הסוד של המתכון הזה אטריות עסיסיות ספוגות ברוטב ומקבלות את כל הטעמים הטובים.
2 – 3 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אטריות דקיקות למרק
כוס וחצי מים
חצי כף א. מרק
3/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הרוטב:
בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
3 עגבניות בינוניות ויפות
כפית גדושה רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות דק
כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את האטריות כ 5 דקות על אש גבוהה, חשוב לערבב מידי פעם שהאטריות יקבלו צבע זהוב מכל הכיוונים, זה קורה מהר לא ללכת לשום מקום.
2. ברגע שהאטריות משחימות להוסיף תבלינים ומים רותחים לבשל כ 10 דקות על אש בינונית לערבב מידי פעם ולוודא שהאטריות מוכנות והנוזלים נספגים.
3. בינתיים להשאיר בצד את האטריות ומידי פעם לערבב, הכנת הרוטב:
להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות לקרר לקלף ולחתוך לקוביות קטנות, לחמם מחבת רחבה עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את העגבניות להוסיף את השום לטיגון קל להוסיף תבלינים ומים.
4. לבשל 10 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את האטריות לערבב כדקה שתיים על האש לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
גולשים מכינים וממליצים:
יעלי : הכנתי לכבוד "הילדים" את המתכון המשגע הזה ומה אגיד לך…
הסיר התחסל גם ע"י ההורים 🙂
תודה רבה על עוד מתכון קל וטעים לארוחת צהרים/ערב
דניאל : ניקי היי, הכנתי כתוספת לילדים עם השניצלים והם טרפו …שלא לדבר עלי …ממש טעים וההכנה צ'יק צ'אק מומלץ!!!
אתי : הי ניקי הכנתי את האטריות ויצא מאוד טעיםמתכון קל מאוד ,איזה כיף שיש אתר כזה טוב.
אין יום שאני לא נכנסת ומדפדפת במתכונים הטובים שלך
תודה.