שוקו של פעם - מתכון לשוקו אליפות!
זה בדיוק הזמן לשוקו קר ומפנק, איך התאים לי לפנק את אביב עם השוקו שהוא הכי אוהב.
החלטתי להשקיע הפעם חיזקתי את טעם השוקו עם שוקולד שיוסיף טעם משובח! השוקו הזה פינוק אמיתי ואני חייבת לומר שזה לא רק לילדים אני מכירה גם מבוגרם שאוהבים אותו 🙂
אפשר להתאים אותו לעונות השנה, בחורף להגיש אותו חם מתחת לשמיכת הפוך ובקיץ לשתות אותו קר.
יש לי רק דבר אחד לומר תפסיקו לקנות שוקו תנסו להכין בבית אני בטוחה שתופתעו יוצא שוקו מושלם! הגשתי עם עוגיות חמאה ליד והתמוגגנו מכל טעימה.
אני אספר לכם קוריוז הצלחתי למצוא בקבוקים קטנים מפלסטיק הכנתי מראש מילאתי את הבקבוקים ושמתי במקרר, לפני השתייה לתת ניעור טוב ולהנות משוקו יאמי אפילו יצא זול יותר להכין בבית שזה בונוס לא רע בכלל 🙂
מרכיבים:
100 ג' סוכר (חצי כוס)
25 ג' קקאו (2 כפות)
25 ג' אבקת שוקולית (כף גדושה)
45 ג' אבקת קורנפלור (3 כפות)
חצי כוס מים
4 קוביות שוקולד חלב (אפשר יותר)
4 כפיות חלב ממותק
3 כוסות חלב (למתוק יותר לשים 2 כוסות)
הכנות:
1. לערבב את כל המצרכים היבשים.
2. להכנת 2 כוסות שוקו: במחבת / סיר קטן לחמם חצי כוס מים להוסיף 4 כפיות אבקה ו 4 קוביות שוקולד חלב ולערבב עד עד שהכל אחיד השוקולד נמס לגמרי זה נראה כמו קרם שוקולד סמיך ולהוריד מהאש.
3. להוסיף 4 כפיות חלב ממותק ולערבב עד שהחלב נטמע לגמרי בתוך השוקולד.
3. להוסיף 3 כוסות חלב לערבב עד שהכל אחיד וחלק,
4. להעביר לכד מזיגה ולקרר כשעה לפני ששותים או להקפיא 20 – 25 דקות, לפני ההגשה לערבב טוב
חשוב לומר אפשר להכין את השוקו יום מראש ואפילו יומיים ולשמור במקרר, לפני ששותים צריך לערבב טוב.
שידרוגים:
להקציף שמנת מתוקה עם כף אבקת אינסטנט וניל + כף א. סוכר ולשים כף על כל שוקולד מעל לבזוק קקאו. אפשר להחליף מחצית מכמות החלב בשמנת מתוקה. יש כאן קצת יותר מ 200 ג' אבקה לשמור בקופסה סגורה.
קוביות קרח שוקו: להכין שוקו רגיל כמו שאוהבים למלא את מגש הקוביות ולהקפיא.
בואו נדבר על מתיקות, מי שמעדיף מתוק שישים 2 כוסות חלב, זה מאוד מזכיר את שקיות השוקו של פעם. אני מעדיפה מתיקות מעודנת ולכן שמתי 3 כוסות חלב.