יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים

לחמניות שוקולד על שיפוד

19 פברואר 2020
(Visited 23,031 times, 1 visits today)

לחמניות שוקולד על שיפוד

יש מתכונים שמהרגע הראשון אני מתאהבת בהם. אין כמו השילוב של בצק שמרים ושוקולד, הרגע המיוחד הזה שזה יוצא מהתנור מריח טוב מלא בשוקולד.
הצבע הזהוב היפהפה שזה כמו מגנט אין מצב לעמוד בפני זה.
אין מילה אחרת חוץ ממושלם!
רציתי להכין משהו שונה מהרגיל לא עוד לחמניה עם שוקולד אלא לקחת את זה צעד קדימה. יצא מדהים! תדמיינו שיפוד לחמניה מלאים בשוקולד.
זה פשוט מקסים לראות את הבצק הזהוב הזה מפותל על השיפוד והשוקולד מציץ פה ושם. לא קשה להכין והתוצאה נהדרת.
לפעמים יש מתכונים  שצריך להכין כי הם כל כך טובים. תכינו זה נהדר אנשים.

20 לחמניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח לבן (חצי קילו)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
5 ג’ מלח (כפית)
120 מ”ל שמן קנולה (חצי כוס)
220 מ”ל מים חמימים (כוס פחות כף מלאה)

ממרח השחר העולה
ביצה טרופה להברשה

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • שוקו של פעם – מתכון לשוקו אליפות!

    זה בדיוק הזמן לשוקו קר ומפנק, איך התאים לי לפנק את אביב עם השוקו שהוא הכי אוהב.
    החלטתי להשקיע הפעם חיזקתי את טעם השוקו עם שוקולד שיוסיף טעם משובח! השוקו הזה פינוק אמיתי ואני חייבת לומר שזה לא רק לילדים אני מכירה גם מבוגרם שאוהבים אותו 🙂
    אפשר להתאים אותו לעונות השנה, בחורף להגיש אותו חם מתחת לשמיכת הפוך ובקיץ לשתות אותו קר.
    יש לי רק דבר אחד לומר תפסיקו לקנות שוקו תנסו להכין בבית אני בטוחה שתופתעו יוצא שוקו מושלם! הגשתי עם עוגיות חמאה ליד והתמוגגנו מכל טעימה.
    אני אספר לכם קוריוז הצלחתי למצוא בקבוקים קטנים מפלסטיק הכנתי מראש מילאתי את הבקבוקים ושמתי במקרר, לפני השתייה לתת ניעור טוב ולהנות משוקו יאמי אפילו יצא זול יותר להכין בבית שזה בונוס לא רע בכלל 🙂

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים והסוכר, להוסיף את המלח שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק רך וגמיש. לשמן קערה להניח את הבצק ולכסות. להתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 20 חתיכות, כל חלק לרדד לעלה דק באורך 20×8 למרוח את השחר העולה שכבה דקה, לגלגל לגליל ולהאריך אותו ל 40 ס”מ.

3. ללפף את הגליל על השיפוד לא בצורה הדוקה, במידה ויש שאריות לחתוך, להתפיח 10 – 15 דקות, בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות.

4. להבריש עם ביצה לאפות כ 20 דקות השיפודים מזהיבים.

5. אפשר להגיש כמו שזה או לשחרר את הלחמניה מהשיפוד ואז לשלוף את השיפוד.

Chocolate Buns on a Stick

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

כל המתכון (הבצק והשוקולד) מכיל כ40 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר כל לחמניה מכילה 2 מנות- מנה וחצי מגיעה מהבצק וחצי מנה מהשוקולד.
במתכון הזה יש לשים לב לא להתפרע מידי עם השוקולד אלא למרוח מריחה עדינה- כפית ממרח שוקולד עבור כל לחמניה, בדיוק כפי שהיינו מורחים בתוך כריך.
אם מכינים את המתכון כפעילות אחר הצהריים, אפשר לאכול לחמניה אחת כמנת ביניים.
במידה ואתם מתכננים לשלב את הלחמניות בארוחת הערב, נתייחס ללחמניה כמנות הפחמימה בארוחה ונוסיף את מנות החלבון בצורה של חביתה, גבינה וסלט. אפשר גם פשוט להוסיף יוגורט ליד ולטבול את השיפוד בהנאה, בצירוף ירקות חתוכים- והנה ארוחת ערב שמחכים לה כל השבוע!

לחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפוד

לחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפוד

הרשם
עדכן
72 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי זה נראה פשוט מושלם!
יש מצב ללוש ביד או במקצף ידני?
תודה

ואאאאוו מטורףףף יצא לי מושלם תודה ענקית אין עליך!!

ניראה מגרה ביותררררר

אפשר להכין ממרח מקקאו או שוקולית וכדומה כמו עם רוגלך? אם כן אשמח למתכון 🙂

היי ניקי.
נשאר לי חצי בצק עלים, רציתי לדעת אם יש לך המלצה מה לעשות איתו כקינוח?
תודה מראש ❤️

נראה מדהים! אפשר להקפיא לפני האפייה ? אם כן באיזה שלב?

וואו אהבתי אחד המתכונים הבצק מושלם ובמיוחד הכמויות והחלוקה למנות כך אני מודעת למה שאני אוכלת!
עזר לי מאוד בתהליך השמירה שלי במשקל.
תודה רבה ניקי!