לחמניות שוקולד על שיפוד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות שוקולד על שיפוד

יש מתכונים שמהרגע הראשון אני מתאהבת בהם. אין כמו השילוב של בצק שמרים ושוקולד, הרגע המיוחד הזה שזה יוצא מהתנור מריח טוב מלא בשוקולד.
הצבע הזהוב היפהפה שזה כמו מגנט אין מצב לעמוד בפני זה.
אין מילה אחרת חוץ ממושלם!
רציתי להכין משהו שונה מהרגיל לא עוד לחמניה עם שוקולד אלא לקחת את זה צעד קדימה. יצא מדהים! תדמיינו שיפוד לחמניה מלאים בשוקולד.
זה פשוט מקסים לראות את הבצק הזהוב הזה מפותל על השיפוד והשוקולד מציץ פה ושם. לא קשה להכין והתוצאה נהדרת.
לפעמים יש מתכונים  שצריך להכין כי הם כל כך טובים. תכינו זה נהדר אנשים.

20 לחמניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח לבן (חצי קילו)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
5 ג’ מלח (כפית)
120 מ”ל שמן קנולה (חצי כוס)
220 מ”ל מים חמימים (כוס פחות כף מלאה)

ממרח השחר העולה
ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים והסוכר, להוסיף את המלח שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק רך וגמיש. לשמן קערה להניח את הבצק ולכסות. להתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 20 חתיכות, כל חלק לרדד לעלה דק באורך 20×8 למרוח את השחר העולה שכבה דקה, לגלגל לגליל ולהאריך אותו ל 40 ס”מ.

3. ללפף את הגליל על השיפוד לא בצורה הדוקה, במידה ויש שאריות לחתוך, להתפיח 10 – 15 דקות, בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות.

4. להבריש עם ביצה לאפות כ 20 דקות השיפודים מזהיבים.

5. אפשר להגיש כמו שזה או לשחרר את הלחמניה מהשיפוד ואז לשלוף את השיפוד.

Chocolate Buns on a Stick

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

13933 צפיות 51 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כל המתכון (הבצק והשוקולד) מכיל כ40 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר כל לחמניה מכילה 2 מנות- מנה וחצי מגיעה מהבצק וחצי מנה מהשוקולד.
במתכון הזה יש לשים לב לא להתפרע מידי עם השוקולד אלא למרוח מריחה עדינה- כפית ממרח שוקולד עבור כל לחמניה, בדיוק כפי שהיינו מורחים בתוך כריך.
אם מכינים את המתכון כפעילות אחר הצהריים, אפשר לאכול לחמניה אחת כמנת ביניים.
במידה ואתם מתכננים לשלב את הלחמניות בארוחת הערב, נתייחס ללחמניה כמנות הפחמימה בארוחה ונוסיף את מנות החלבון בצורה של חביתה, גבינה וסלט. אפשר גם פשוט להוסיף יוגורט ליד ולטבול את השיפוד בהנאה, בצירוף ירקות חתוכים- והנה ארוחת ערב שמחכים לה כל השבוע!

לחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפוד

לחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפוד

46
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל

יצא מהמםםםםםםם ! עשיתי באמת תמתכון השני אבל בצורה הזאתי – הילדים טרפוווו [ואני…… הלך הדיאטה זהו…חחח..] .

יעל

ניקי המדהימה !
יש אפשרות להכין את המתכון של “לחמניות שוקולד” כמו כאן – מגוללים ? וגם, יש אפשרות למלאות בקוביות שוקולד במקום הממרח ?
תודה רבה אנחנו אוהבים מ-א-ד את כללל המתכונים הנפלאים שלך …….

שני

נדיר!!!!! השם יברך אותך..
בע”ה הם כל כך ישמחו בבוקר!

בוגה

היי ניקי,
נראה מושלם!
אפשר להמיר את השוקולד בסילאן?