יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים

לחמניות שוקולד על שיפוד

19 פברואר 2020
(Visited 22,284 times, 1 visits today)

לחמניות שוקולד על שיפוד

יש מתכונים שמהרגע הראשון אני מתאהבת בהם. אין כמו השילוב של בצק שמרים ושוקולד, הרגע המיוחד הזה שזה יוצא מהתנור מריח טוב מלא בשוקולד.
הצבע הזהוב היפהפה שזה כמו מגנט אין מצב לעמוד בפני זה.
אין מילה אחרת חוץ ממושלם!
רציתי להכין משהו שונה מהרגיל לא עוד לחמניה עם שוקולד אלא לקחת את זה צעד קדימה. יצא מדהים! תדמיינו שיפוד לחמניה מלאים בשוקולד.
זה פשוט מקסים לראות את הבצק הזהוב הזה מפותל על השיפוד והשוקולד מציץ פה ושם. לא קשה להכין והתוצאה נהדרת.
לפעמים יש מתכונים  שצריך להכין כי הם כל כך טובים. תכינו זה נהדר אנשים.

20 לחמניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח לבן (חצי קילו)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
5 ג’ מלח (כפית)
120 מ”ל שמן קנולה (חצי כוס)
220 מ”ל מים חמימים (כוס פחות כף מלאה)

ממרח השחר העולה
ביצה טרופה להברשה

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • פנקייק עבה רך ואוורירי

    כשאתם חושבים על פנקייק מה עולה לכם בראש ?
    אני אוהבת פנקייק עבה שמורגש בכל ביס וחשוב לי שיהיה רך כמו הפנקייק שאוכלים בבית קפה ששמים עליו שוקולד וקצפת.
    סירופ מייפל או סירופ שוקולד בנדיבות, המקפידים יוסיפו תותים ותאמינו לי שאתם לא תזמינו פנקייק בבית קפה יותר אלא תכינו לבד במטבח הפרטי שלכם.
    חשובה לכם הצורה ? הפנקייק יוצא עגול יפהפה, פנקייק קלאסי גבוה מסוג הפנקייק שאי אפשר לומר להם לא.
    הכי כיף ההכנה בלי מיקסר הכל בערבוב ידני, קלות ההכנה מדהימה! הוספתי טוויסט קטן שמשגע את הילדים וקיבלתי פנקייק מושלם רך ואוורירי.
    תשמרו במועדפים זה אחד המתכונים הטובים.

    22 יחידות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים והסוכר, להוסיף את המלח שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק רך וגמיש. לשמן קערה להניח את הבצק ולכסות. להתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 20 חתיכות, כל חלק לרדד לעלה דק באורך 20×8 למרוח את השחר העולה שכבה דקה, לגלגל לגליל ולהאריך אותו ל 40 ס”מ.

3. ללפף את הגליל על השיפוד לא בצורה הדוקה, במידה ויש שאריות לחתוך, להתפיח 10 – 15 דקות, בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות.

4. להבריש עם ביצה לאפות כ 20 דקות השיפודים מזהיבים.

5. אפשר להגיש כמו שזה או לשחרר את הלחמניה מהשיפוד ואז לשלוף את השיפוד.

Chocolate Buns on a Stick

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

כל המתכון (הבצק והשוקולד) מכיל כ40 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר כל לחמניה מכילה 2 מנות- מנה וחצי מגיעה מהבצק וחצי מנה מהשוקולד.
במתכון הזה יש לשים לב לא להתפרע מידי עם השוקולד אלא למרוח מריחה עדינה- כפית ממרח שוקולד עבור כל לחמניה, בדיוק כפי שהיינו מורחים בתוך כריך.
אם מכינים את המתכון כפעילות אחר הצהריים, אפשר לאכול לחמניה אחת כמנת ביניים.
במידה ואתם מתכננים לשלב את הלחמניות בארוחת הערב, נתייחס ללחמניה כמנות הפחמימה בארוחה ונוסיף את מנות החלבון בצורה של חביתה, גבינה וסלט. אפשר גם פשוט להוסיף יוגורט ליד ולטבול את השיפוד בהנאה, בצירוף ירקות חתוכים- והנה ארוחת ערב שמחכים לה כל השבוע!

לחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפוד

לחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפוד

הרשם
עדכן
69 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניראה מגרה ביותררררר

אפשר להכין ממרח מקקאו או שוקולית וכדומה כמו עם רוגלך? אם כן אשמח למתכון 🙂

היי ניקי.
נשאר לי חצי בצק עלים, רציתי לדעת אם יש לך המלצה מה לעשות איתו כקינוח?
תודה מראש ❤️

נראה מדהים! אפשר להקפיא לפני האפייה ? אם כן באיזה שלב?

וואו אהבתי אחד המתכונים הבצק מושלם ובמיוחד הכמויות והחלוקה למנות כך אני מודעת למה שאני אוכלת!
עזר לי מאוד בתהליך השמירה שלי במשקל.
תודה רבה ניקי!

פצצה אני פשות מחסלת הכול

זה שזה נראה מהמם ובטוח טעים, זה ברור.
אני פה בשביל לומר שגם הספלים ליד מהממים!
גמר חתימה טובה, ניקי היקרה!!