יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים חלות ולחמניות מאפים מאפים מתוקים

לחמניות שוקולד על שיפוד

19 פברואר 2020
(Visited 24,602 times, 2 visits today)

לחמניות שוקולד על שיפוד

יש מתכונים שמהרגע הראשון אני מתאהבת בהם. אין כמו השילוב של בצק שמרים ושוקולד, הרגע המיוחד הזה שזה יוצא מהתנור מריח טוב מלא בשוקולד.
הצבע הזהוב היפהפה שזה כמו מגנט אין מצב לעמוד בפני זה.
אין מילה אחרת חוץ ממושלם!
רציתי להכין משהו שונה מהרגיל לא עוד לחמניה עם שוקולד אלא לקחת את זה צעד קדימה. יצא מדהים! תדמיינו שיפודי לחמניה מלאים בשוקולד.
זה פשוט מקסים לראות את הבצק הזהוב הזה מפותל על השיפוד והשוקולד מציץ פה ושם. לא קשה להכין והתוצאה נהדרת.
לפעמים יש מתכונים  שצריך להכין כי הם כל כך טובים. תכינו זה נהדר אנשים.

20 לחמניות

מרכיבים:

500 ג' קמח לבן (חצי קילו)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)
40 ג' סוכר (2 כפות)
5 ג' מלח (כפית)
120 מ"ל שמן קנולה (חצי כוס)
220 מ"ל מים חמימים (כוס פחות כף מלאה)

ממרח השחר העולה
ביצה טרופה להברשה

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים והסוכר, להוסיף את המלח שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק רך וגמיש. לשמן קערה להניח את הבצק ולכסות. להתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 20 חתיכות, כל חלק לרדד לעלה דק באורך 20×8 למרוח את השחר העולה שכבה דקה, לגלגל לגליל ולהאריך אותו ל 40 ס"מ.

3. ללפף את הגליל על השיפוד לא בצורה הדוקה, במידה ויש שאריות לחתוך, להתפיח 10 – 15 דקות, בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות.

4. להבריש עם ביצה לאפות כ 20 דקות השיפודים מזהיבים.

5. אפשר להגיש כמו שזה או לשחרר את הלחמניה מהשיפוד ואז לשלוף את השיפוד.

Chocolate Buns on a Stick

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

כל המתכון (הבצק והשוקולד) מכיל כ40 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר כל לחמניה מכילה 2 מנות- מנה וחצי מגיעה מהבצק וחצי מנה מהשוקולד.
במתכון הזה יש לשים לב לא להתפרע מידי עם השוקולד אלא למרוח מריחה עדינה- כפית ממרח שוקולד עבור כל לחמניה, בדיוק כפי שהיינו מורחים בתוך כריך.
אם מכינים את המתכון כפעילות אחר הצהריים, אפשר לאכול לחמניה אחת כמנת ביניים.
במידה ואתם מתכננים לשלב את הלחמניות בארוחת הערב, נתייחס ללחמניה כמנות הפחמימה בארוחה ונוסיף את מנות החלבון בצורה של חביתה, גבינה וסלט. אפשר גם פשוט להוסיף יוגורט ליד ולטבול את השיפוד בהנאה, בצירוף ירקות חתוכים- והנה ארוחת ערב שמחכים לה כל השבוע!

לחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפוד

לחמניות שוקולד על שיפודלחמניות שוקולד על שיפוד

הרשם
עדכן
73 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ואור נראה טוב ברמוותתת יאללה הולכת להכין מחר …….

הי ניקי זה נראה פשוט מושלם!
יש מצב ללוש ביד או במקצף ידני?
תודה

ואאאאוו מטורףףף יצא לי מושלם תודה ענקית אין עליך!!

ניראה מגרה ביותררררר

אפשר להכין ממרח מקקאו או שוקולית וכדומה כמו עם רוגלך? אם כן אשמח למתכון 🙂

היי ניקי.
נשאר לי חצי בצק עלים, רציתי לדעת אם יש לך המלצה מה לעשות איתו כקינוח?
תודה מראש ❤️

נראה מדהים! אפשר להקפיא לפני האפייה ? אם כן באיזה שלב?