שניצלים אפויים רכים ועסיסיים
זה המתכון הכי טוב לשניצלים אפויים, תחשבו על חזה עוף רך וזה לא דבר שהכי קל להשיג ועוד באפייה זה בכלל אתגר כמעט אין סיכוי נכון ?
טעות זה בהחלט אפשרי במיוחד כשלא בא לטגן ובא לי חיים קלים זה אומר לסדר בתבנית ולהכניס הכל לתנור.
אז איך מכינים שניצלים אפויים שיצאו גם רכים וגם טעימים והכי חשוב עם כמה שפחות שמן. הבריאות הרי חשובה.
עוד אחד מהסודות שלי שאני מגלה לכם איך מכינים שניצלים אפויים מושלמים. רגע אתם עדיין מטגנים ??
4 – 5 מנות
מרכיבים:
800 ג' שניצלונים / חזה עוף
משרה:
50 ג' קורנפלור (רבע כוס)
ביצה
140 ג' קמח (כוס)
220 מ"ל מי סודה (קצת פחות מכוס)
3/4 כפית חרדל
חצי כפית גריל עוף
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
2 כוסות פירורי לחם
הכנות:
1. לשים בקערה את השניצלונים להוסיף את שאר המצרכים לערבב טוב ולהשרות 3 – 4 שעות, במידה ואין זמן גם שעה זה בסדר העיקר שתיהיה השרייה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לצפות את השניצלונים בפירורי לחם, לא התבלבלתי אין צורך לטבול את הפילה בביצה אלא ישר מהקערה ולצפות עם פירורי לחם.
4. לשמן תבנית עם 2 – 3 כפות שמן, להבריש טוב שיכסה את כל שטח הנייר, לסדר את הפילה ולאפות כ 30 דקות, אחרי 15 דקות להפוך לצד השני ולאפות עוד 15 דקות.
כדאי לדעת ש..
השניצלים לא מזהיבים הם נאפים, מי שרוצה שניצל זהוב שיטגן. 30 דקות זה מספיק זמן לאפות חזה עוף, במידה והם גדולים אז תוסיפו עוד כמה דקות אפייה. אני פחות אוהבת להכין יום מראש אבל אפשר.
בהנחה שמכל הכמות מתקבלים כ16 שניצלונים / שניצלים, כל יחידה מכילה כ 220 קלוריות.
במסגרת תפריט מאוזן אפשר להניח על הצלחת 1-2 שניצלים, עם תוספת פחמימה כמו פירה או אורז, סלט טרי או ירק מבושל וקיבלנו ארוחה מנצחת ודלת שומן.