יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות ערב קלות

דייסת שיבולת שועל

5 דצמבר 2020
(Visited 56,309 times, 6 visits today)

דייסת שיבולת שועל

איזה כיף דייסה חמה ביתית ומפנקת עם בננות, תפוחים, צימוקים, עשירה ומזינה במינימום מאמץ בקיצור קלי קלות.
אם יש מתכון שגורם לי לחייך בבוקר חורפי וגשום זה המתכון הזה.
תנו לי אוכל מנחם של בית משהו שימלא את הבטן ויגרום להרגשה טובה. אין על דייסה חמה ביום חורפי עם המון גשם.
קבלו מתכון פשוט זה לא מילה כמה פשוט, שלושה מצרכים זה כל מה שצריך בשביל להכין את הדייסה, תנו לי 10 דקות על השעון ואפילו פחות והדייסה הסופר טעימה הזאת מוגשת לשולחן.
רעיון נהדר לארוחת בוקר או ערב משביעה עם תוספות ושדרוגים שכולם אוהבים. בסיום המתכון נתתי כמה טיפים להגשה של הדייסה עם כמה שדרוגים טעימים לקטנים ולגדולים. יש סרטון הכי חיים קלים שיש 🙂

2 מנות

מרכיבים:

100 ג’ שיבולת שועל דקה (כוס)
480 מ”ל מים (2 כוסות)
240 מ”ל חלב (כוס)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
קורט מלח

בשביל להכין מתכונים טובים לא צריכים הרבה מצרכים 🙂

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • פנקייק עבה רך ואוורירי

    כשאתם חושבים על פנקייק מה עולה לכם בראש ?
    אני אוהבת פנקייק עבה שמורגש בכל ביס וחשוב לי שיהיה רך כמו הפנקייק שאוכלים בבית קפה ששמים עליו שוקולד וקצפת.
    סירופ מייפל או סירופ שוקולד בנדיבות, המקפידים יוסיפו תותים ותאמינו לי שאתם לא תזמינו פנקייק בבית קפה יותר אלא תכינו לבד במטבח הפרטי שלכם.
    חשובה לכם הצורה ? הפנקייק יוצא עגול יפהפה, פנקייק קלאסי גבוה מסוג הפנקייק שאי אפשר לומר להם לא.
    הכי כיף ההכנה בלי מיקסר הכל בערבוב ידני, קלות ההכנה מדהימה! הוספתי טוויסט קטן שמשגע את הילדים וקיבלתי פנקייק מושלם רך ואוורירי.
    תשמרו במועדפים זה אחד המתכונים הטובים.

    22 יחידות

הכנות:

  1. 1. בסיר או מחבת לשים את החלב, מים, שיבולת שועל והמלח, לבחוש להרתיח ולהנמיך את האש לביעבוע עדין. להוסיף את הסוכר ולבשל 3 – 4 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד שהדייסה מסמיכה, חשוב לערבב כל הזמן כדי שהשיבולת שועל לא תדבק לתחתית.

2. ברגע שהדייסה מסמיכה להוריד מהאש ולחלק לקעריות.

Oatmeal

טיפים:
לא חייבים להשתמש בסוכר, כדאי לטעום ואז להחליט אם לשים פחות או יותר סוכר או לוותר בכלל, הדייסה במתיקות מעודנת.
אפשר להגיש עם  פרוסות בננה, תפוחים, אגוזי מלך, צימוקים, חמוציות, קינמון ואפילו תותים בעונה.
אפשר לשים קוביית שוקולד בתחתית הקערית ומעל לשים את הדייסה החמה, השוקולד ימס לאיטו, אפשר לגרד שוקולד מעל.
דבש, מייפל, סילאן הכל הולך, אפשר להחליף את החלב במים.

שיבולת השועל היא אחד הדגנים שאני ממליצה מאוד לשלב בתפריט. יש בה שילוב של שני סוגי סיבים תזונתיים: מסיסים ולא מסיסים. הכוח של שני אלה ביחד הופך את שיבולת השועל למזון שמסוגל להגן מפני סוגי סרטן שונים ולתרום לבריאות הלב, להוריד שומנים בדם ולאזן ערכי סוכר. בנוסף להביא לתחושת שובע לאורך זמן תוך אספקת ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן.
הדייסה הזו היא מאכל מדהים לשלב אותו בתפריט כארוחת הבוקר או הערב- מחמם, משביע ומזין. אגב, המתכון המוצע הוא בסיס שמשלב פחמימה (שיבולת השועל) וחלבון (החלב). ניתן להעשיר את הדייסה בשומן בריא ע” הוספה של שקדים או אגוזים וכן להוסיף טעם ובריאות אם נכניס לתוכה פרי חתוך כמו בננה או חופן חמוציות.
כל הדייסה מכילה כ800 קלוריות, בחלוקה ל2 מנות כל מנה מכילה 400 קלוריות.
מתכון מושלם לעונת החורף ובכלל!

דייסת שיבולת שועלדייסת שיבולת שועלדייסת שיבולת שועל

הרשם
עדכן
15 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי
ניתן להכין במקרו?
כמה זמן?

אפשר להשתמש בשיבולת שיעול עבה?

לכמה מנות מתאימה הכמות הזו?

יש לי טיפ אחד.
אני מוסיפה תמר מיובש חתוך לחתיכות, במקום הסוכר.

הכנתי, ויצא מעדן…
שמתי להם קוביית שוקולד בתחתית, האושר היה עד השמיים….
נראה לי אני הכי נהניתי…. התמכרתי

האם הכוונה לשיבולת שועל גסה או דקה?

רצוי לשים גם קורט מלח בדייסה עם התחלת הבישול. מחדד טעמים ומוסיף.