דייסת שיבולת שועל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דייסת שיבולת שועל

איזה כיף דייסה חמה ביתית ומפנקת עם בננות, תפוחים, צימוקים, עשירה ומזינה במינימום מאמץ בקיצור קלי קלות.
אם יש מתכון שגורם לי לחייך בבוקר חורפי וגשום זה המתכון הזה.
תנו לי אוכל מנחם של בית משהו שימלא את הבטן ויגרום להרגשה טובה. אין על דייסה חמה ביום חורפי עם המון גשם.
קבלו מתכון פשוט זה לא מילה כמה פשוט, שלושה מצרכים זה כל מה שצריך בשביל להכין את הדייסה, תנו לי 10 דקות על השעון ואפילו פחות והדייסה הסופר טעימה הזאת מוגשת לשולחן.
רעיון נהדר לארוחת בוקר או ערב משביעה עם תוספות ושדרוגים שכולם אוהבים. בסיום המתכון נתתי כמה טיפים להגשה של הדייסה עם כמה שדרוגים טעימים לקטנים ולגדולים. יש סרטון הכי חיים קלים שיש 🙂

2 מנות

מרכיבים:

100 ג’ שיבולת שועל דקה (כוס)
480 מ”ל מים (2 כוסות)
240 מ”ל חלב (כוס)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
קורט מלח

בשביל להכין מתכונים טובים לא צריכים הרבה מצרכים 🙂

הכנות:

  1. 1. בסיר או מחבת לשים את החלב, מים, שיבולת שועל והמלח, לבחוש להרתיח ולהנמיך את האש לביעבוע עדין. להוסיף את הסוכר ולבשל 3 – 4 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד שהדייסה מסמיכה, חשוב לערבב כל הזמן כדי שהשיבולת שועל לא תדבק לתחתית.

2. ברגע שהדייסה מסמיכה להוריד מהאש ולחלק לקעריות.

Oatmeal

טיפים:
לא חייבים להשתמש בסוכר, כדאי לטעום ואז להחליט אם לשים פחות או יותר סוכר או לוותר בכלל, הדייסה במתיקות מעודנת.
אפשר להגיש עם  פרוסות בננה, תפוחים, אגוזי מלך, צימוקים, חמוציות, קינמון ואפילו תותים בעונה.
אפשר לשים קוביית שוקולד בתחתית הקערית ומעל לשים את הדייסה החמה, השוקולד ימס לאיטו, אפשר לגרד שוקולד מעל.
דבש, מייפל, סילאן הכל הולך, אפשר להחליף את החלב במים.

16813 צפיות 106 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

שיבולת השועל היא אחד הדגנים שאני ממליצה מאוד לשלב בתפריט. יש בה שילוב של שני סוגי סיבים תזונתיים: מסיסים ולא מסיסים. הכוח של שני אלה ביחד הופך את שיבולת השועל למזון שמסוגל להגן מפני סוגי סרטן שונים ולתרום לבריאות הלב, להוריד שומנים בדם ולאזן ערכי סוכר. בנוסף להביא לתחושת שובע לאורך זמן תוך אספקת ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן.
הדייסה הזו היא מאכל מדהים לשלב אותו בתפריט כארוחת הבוקר או הערב- מחמם, משביע ומזין. אגב, המתכון המוצע הוא בסיס שמשלב פחמימה (שיבולת השועל) וחלבון (החלב). ניתן להעשיר את הדייסה בשומן בריא ע” הוספה של שקדים או אגוזים וכן להוסיף טעם ובריאות אם נכניס לתוכה פרי חתוך כמו בננה או חופן חמוציות.
כל הדייסה מכילה כ800 קלוריות, בחלוקה ל2 מנות כל מנה מכילה 400 קלוריות.
מתכון מושלם לעונת החורף ובכלל!

דייסת שיבולת שועלדייסת שיבולת שועלדייסת שיבולת שועל

15
תגובות

  הרשם  
עדכן
ניצה

היי
ניתן להכין במקרו?
כמה זמן?

הודיה

אפשר להשתמש בשיבולת שיעול עבה?

מלי

לכמה מנות מתאימה הכמות הזו?

רבקה

יש לי טיפ אחד.
אני מוסיפה תמר מיובש חתוך לחתיכות, במקום הסוכר.

זוהר

הכנתי, ויצא מעדן…
שמתי להם קוביית שוקולד בתחתית, האושר היה עד השמיים….
נראה לי אני הכי נהניתי…. התמכרתי

חן שוורץ

האם הכוונה לשיבולת שועל גסה או דקה?

פולניה

רצוי לשים גם קורט מלח בדייסה עם התחלת הבישול. מחדד טעמים ומוסיף.