דייסת שיבולת שועל
איזה כיף דייסה חמה ביתית ומפנקת עם בננות, תפוחים, צימוקים, עשירה ומזינה במינימום מאמץ בקיצור קלי קלות.
אם יש מתכון שגורם לי לחייך בבוקר חורפי וגשום זה המתכון הזה.
תנו לי אוכל מנחם של בית משהו שימלא את הבטן ויגרום להרגשה טובה. אין על דייסה חמה ביום חורפי עם המון גשם.
קבלו מתכון פשוט זה לא מילה כמה פשוט, שלושה מצרכים זה כל מה שצריך בשביל להכין את הדייסה, תנו לי 10 דקות על השעון ואפילו פחות והדייסה הסופר טעימה הזאת מוגשת לשולחן.
רעיון נהדר לארוחת בוקר או ערב משביעה עם תוספות ושדרוגים שכולם אוהבים. בסיום המתכון נתתי כמה טיפים להגשה של הדייסה עם כמה שדרוגים טעימים לקטנים ולגדולים. יש סרטון הכי חיים קלים שיש 🙂
2 מנות
מרכיבים:
100 ג' שיבולת שועל דקה (כוס)
480 מ"ל מים (2 כוסות)
240 מ"ל חלב (כוס)
40 ג' סוכר (2 כפות)
קורט מלח
בשביל להכין מתכונים טובים לא צריכים הרבה מצרכים 🙂
הכנות:
1. בסיר או מחבת לשים את החלב, מים, שיבולת שועל והמלח, לבחוש להרתיח ולהנמיך את האש לביעבוע עדין. להוסיף את הסוכר ולבשל 3 – 4 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד שהדייסה מסמיכה, חשוב לערבב כל הזמן כדי שהשיבולת שועל לא תדבק לתחתית.
2. ברגע שהדייסה מסמיכה להוריד מהאש ולחלק לקעריות.
טיפים:
לא חייבים להשתמש בסוכר, כדאי לטעום ואז להחליט אם לשים פחות או יותר סוכר או לוותר בכלל, הדייסה במתיקות מעודנת.
אפשר להגיש עם פרוסות בננה, תפוחים, אגוזי מלך, צימוקים, חמוציות, קינמון ואפילו תותים בעונה.
אפשר לשים קוביית שוקולד בתחתית הקערית ומעל לשים את הדייסה החמה, השוקולד ימס לאיטו, אפשר לגרד שוקולד מעל.
דבש, מייפל, סילאן הכל הולך, אפשר להחליף את החלב במים.
*אסור לתת דבש לתינוקות מתחת לגיל שנה.
כל הדייסה מכילה כ800 קלוריות, בחלוקה ל2 מנות כל מנה מכילה 400 קלוריות.
מתכון מושלם לעונת החורף ובכלל!